Placinta frageda cu mere, foarte rapida si delicioasa.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol mare pui faina si untul taiat bucatele .Incepe sa zdrobesti untul printre degete, amestecandu-l cu faina.
In acelasi bol adauga ouale, zaharul, iaurtul ,praful de copt si esenta de vanilie,
Incepe sa framanti compozitia cu mana, vei observa cat de repede se formeaza aluatul.Aluatul va fi gata in mai putin de 5 minute.
Aluatul rezultat il vei imparti in 2 parti egale, una pentru fundul tavi si cealalta pentru partea de sus.
Spala merele , razuieste-le si adauga peste zaharul si scortisoara.
Incepe sa intinzi cele doua bucati de aluat in forma dreptunghiulara de marimea tavii.
Tapeteaza tava cu unt si faina. Aseaza prima bucata de aluat pe fundul tavii, urmand sa pui si stratul de mere.
Aseaza si a 2 a bucata de aluat deasupra stratului de mere .Cu o furculita perforeaza suprafata aluatului ca sa il impedici sa se umfle.
Aseaza tava in cuptorul pre-incalzit la 200 grade pentru 35-40 de minute sau pana este frumos rumenita.
Serveste cu zahar pudra deasupra.
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol mare pui faina si untul taiat bucatele .Incepe sa zdrobesti untul printre degete, amestecandu-l cu faina.
In acelasi bol adauga ouale, zaharul, iaurtul ,praful de copt si esenta de vanilie,
Incepe sa framanti compozitia cu mana, vei observa cat de repede se formeaza aluatul.Aluatul va fi gata in mai putin de 5 minute.
Aluatul rezultat il vei imparti in 2 parti egale, una pentru fundul tavi si cealalta pentru partea de sus.
Spala merele , razuieste-le si adauga peste zaharul si scortisoara.
Incepe sa intinzi cele doua bucati de aluat in forma dreptunghiulara de marimea tavii.
Tapeteaza tava cu unt si faina. Aseaza prima bucata de aluat pe fundul tavii, urmand sa pui si stratul de mere.
Aseaza si a 2 a bucata de aluat deasupra stratului de mere .Cu o furculita perforeaza suprafata aluatului ca sa il impedici sa se umfle.
Aseaza tava in cuptorul pre-incalzit la 200 grade pentru 35-40 de minute sau pana este frumos rumenita.
Serveste cu zahar pudra deasupra.