Paté din ficat de vită

Autorszolosi.i
DificultateIntermediar

Pateul nu ar trebui să lipsească niciodată de pe mesele festive. Pe lângă gustul aparte, este și foarte ușor de făcut.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 600 gr ficat de vită
 o ceapă
 3 căței de usturoi
 o linguriță de rozmarin uscat
 50-100 ml supă de vită
 o lingură unt
 sare
 piper

Mod de preparare:

1

În unt topit se pun la călit ceapa și usturoiul fin tocate. După ce acestea s-au înmuiat, se adaugă ficatul tăiat cuburi și rozmarinul. Se lasă 3 minute pe o parte, se întorc bucățile și se mai lasă 3 minute.

2

Se trage tigaia de pe foc, se lasă să se răcească și apoi se pune amestecul într-un blender cu supa. Se mixează, se potrivește gustul de sare și piper, se pune într-un borcan și se lasă la frigider 12 ore înainte de servire.

Ingrediente

 600 gr ficat de vită
 o ceapă
 3 căței de usturoi
 o linguriță de rozmarin uscat
 50-100 ml supă de vită
 o lingură unt
 sare
 piper

Indicații

1

În unt topit se pun la călit ceapa și usturoiul fin tocate. După ce acestea s-au înmuiat, se adaugă ficatul tăiat cuburi și rozmarinul. Se lasă 3 minute pe o parte, se întorc bucățile și se mai lasă 3 minute.

2

Se trage tigaia de pe foc, se lasă să se răcească și apoi se pune amestecul într-un blender cu supa. Se mixează, se potrivește gustul de sare și piper, se pune într-un borcan și se lasă la frigider 12 ore înainte de servire.

Note

Paté din ficat de vită