Eclerurile sunt printre cele mai bune prăjituri. Ușor de făcut, cu un gust fabulos, reprezintă soluția perfectă dacă avem poftă de ceva dulce.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o oală se pun la fiert apa, laptele, untul și sarea. Când fierb, se pune toată făina dintr-o dată și se amestecă energic. Apoi, se adaugă ouăle, unul câte unul și, din nou, se amestecă energic pentru a le încorpora pe fiecare. Numai după ce un ou a fost încorporat se adaugă un altul. Aluatul este gata când se desprinde de pereții vasului.
Aluatul rezultat se pune într-un poș sau într-o pungă tăiată la colț și apoi se eliberează în tavă bucăți lungi de aluat de circa 8 cm, la distanță pentru a avea loc să crească.
Tava se dă la copt pentru 10 minute cu ușa închisă și apoi încă 25 de minute cu ușa întredeschisă prin susținerea ușii cu ajutorul unui băț de chibrit. Apoi, se lasă să se răcească.
Între timp, se prepară crema, pentru care ouăle cu zahărul se freacă până ce obține o cremă albicioasă iar laptele se fierbe cu vanilia. Când fierbe laptele se toarnă peste crema de ou și se bate încet cu telu. Apoi, amestecul se toarnă într-o oală care să poată fierbe la bain-marie. Se lasă la fiert așa, amestecând din când în când, iar atunci când se desprinde de pereții vasului este gata.
Crema se pune într-un poș sau seringă de patiserie și se umplu cojile de ecler tăiate în două pe lung.
Ciocolata se topește la bain-marie și se toarnă imediat peste ecleruri. Se lasă să se răcească, se dau la rece și apoi se servesc.
E foarte important ca făina să fie încorporată toată odată, contrar recomandărilor de la alte rețete.
Pe deasupra eclerelor, în loc de ciocolată topită, se poate folosi un sos de ciocolată.
Ingrediente
Indicații
Într-o oală se pun la fiert apa, laptele, untul și sarea. Când fierb, se pune toată făina dintr-o dată și se amestecă energic. Apoi, se adaugă ouăle, unul câte unul și, din nou, se amestecă energic pentru a le încorpora pe fiecare. Numai după ce un ou a fost încorporat se adaugă un altul. Aluatul este gata când se desprinde de pereții vasului.
Aluatul rezultat se pune într-un poș sau într-o pungă tăiată la colț și apoi se eliberează în tavă bucăți lungi de aluat de circa 8 cm, la distanță pentru a avea loc să crească.
Tava se dă la copt pentru 10 minute cu ușa închisă și apoi încă 25 de minute cu ușa întredeschisă prin susținerea ușii cu ajutorul unui băț de chibrit. Apoi, se lasă să se răcească.
Între timp, se prepară crema, pentru care ouăle cu zahărul se freacă până ce obține o cremă albicioasă iar laptele se fierbe cu vanilia. Când fierbe laptele se toarnă peste crema de ou și se bate încet cu telu. Apoi, amestecul se toarnă într-o oală care să poată fierbe la bain-marie. Se lasă la fiert așa, amestecând din când în când, iar atunci când se desprinde de pereții vasului este gata.
Crema se pune într-un poș sau seringă de patiserie și se umplu cojile de ecler tăiate în două pe lung.
Ciocolata se topește la bain-marie și se toarnă imediat peste ecleruri. Se lasă să se răcească, se dau la rece și apoi se servesc.
E foarte important ca făina să fie încorporată toată odată, contrar recomandărilor de la alte rețete.
Pe deasupra eclerelor, în loc de ciocolată topită, se poate folosi un sos de ciocolată.