Desert simplu și totodată sofisticat, de "casă" sau de "mall", rulourile cu scorțișoară au cucerit lumea. Servite fierbinți, pentru a vă bucura de crusta lipicioasă și interiorul pufos, simple sau alături de băuturi calde pe bază de lapte sau ceaiuri, și chiar lângă o cupă de înghețată de vanilie, câteva rulouri cu scorțișoară sunt minunate și vara, dar, mai ales, iarna.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amestecă laptele cu 3 linguri de unt, o lingură zahăr tos și drojdia. Se lasă 5 minute. Apoi se adaugă o lingură făina cernută, oul și zahărul tos rămas. Se adaugă 120 g făină și se lasă la crescut 10 minute.
Se adaugă apoi restul de făină și sarea, se amestecă pentru a forma un aluat care se transformă pe masa presărată cu făină și se frământă adăugând puțină făină. Când aluatul s-a format, se acoperă și se lasă 35 de minute la crescut. Apoi, se frământă din nou, se acoperă și se mai lasă 35 de minute la crescut. Se frământă din nou, se acoperă și se mai lasă 5 minute la crescut.
Pentru umplutură se amestecă zahărul brun și scorțișoara. Aluatul se întinde pe masă într-un dreptunghi, se unge cu untul topit care a rămas și se presară cu amestecul de scorțișoară. Se rulează începând din latura lungă și se taie felii care se așează în tava de copt unsă cu ulei. Se acoperă și se lasă 35 de minute la crescut.
Se coc rulourile pentru 25 de minute, până ce devin aurii. Se lasă apoi 10 minute în tavă înainte de a le scoate.
Ingrediente
Indicații
Se amestecă laptele cu 3 linguri de unt, o lingură zahăr tos și drojdia. Se lasă 5 minute. Apoi se adaugă o lingură făina cernută, oul și zahărul tos rămas. Se adaugă 120 g făină și se lasă la crescut 10 minute.
Se adaugă apoi restul de făină și sarea, se amestecă pentru a forma un aluat care se transformă pe masa presărată cu făină și se frământă adăugând puțină făină. Când aluatul s-a format, se acoperă și se lasă 35 de minute la crescut. Apoi, se frământă din nou, se acoperă și se mai lasă 35 de minute la crescut. Se frământă din nou, se acoperă și se mai lasă 5 minute la crescut.
Pentru umplutură se amestecă zahărul brun și scorțișoara. Aluatul se întinde pe masă într-un dreptunghi, se unge cu untul topit care a rămas și se presară cu amestecul de scorțișoară. Se rulează începând din latura lungă și se taie felii care se așează în tava de copt unsă cu ulei. Se acoperă și se lasă 35 de minute la crescut.
Se coc rulourile pentru 25 de minute, până ce devin aurii. Se lasă apoi 10 minute în tavă înainte de a le scoate.