Tortul de ciocolată pare o prăjitură complicată, la care se încumetă mai degrabă gospodinele cu experiență, în realitate lucrurile stau altfel. Cu puțină răbdare și ingredientele potrivite, rezultatul va fi, cu siguranță, delicios.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru blat se amestecă făina, cacaua, praful de copt și sarea. La mixerul cu viteza mică se combină untul cu zahărul și esența de vanilie pentru a obține o cremă spumoasă. Se reduce viteza și se pune câte un ou, amestecând după fiecare.
Se toarnă amestecul de făină alternativ cu laptele bătut, începând și terminând cu făina. Se repartizează aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie. Se coace și apoi se scoate, se lasă la răcit și se taie în patru foi.
Pentru cremă, se topește ciocolata, se amestecă apoi cacaua și apa clocotită, iar untul și zahărul se mixează 5 minute. Se adaugă ciocolata topită, apoi amestecul de apă și cacao și se mixează foarte bine. Se dă la frigider până la folosire.
Se așează blaturile cu cremă între ele. Se îmbracă tortul cu restul cremei rămase și se dă la rece pentru 3 ore.
Ingrediente
Indicații
Pentru blat se amestecă făina, cacaua, praful de copt și sarea. La mixerul cu viteza mică se combină untul cu zahărul și esența de vanilie pentru a obține o cremă spumoasă. Se reduce viteza și se pune câte un ou, amestecând după fiecare.
Se toarnă amestecul de făină alternativ cu laptele bătut, începând și terminând cu făina. Se repartizează aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie. Se coace și apoi se scoate, se lasă la răcit și se taie în patru foi.
Pentru cremă, se topește ciocolata, se amestecă apoi cacaua și apa clocotită, iar untul și zahărul se mixează 5 minute. Se adaugă ciocolata topită, apoi amestecul de apă și cacao și se mixează foarte bine. Se dă la frigider până la folosire.
Se așează blaturile cu cremă între ele. Se îmbracă tortul cu restul cremei rămase și se dă la rece pentru 3 ore.