Merită încercați, crocanți și delicioși.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător amestecăm făina cu sarea, uleiul și adăugăm apa fierbinte.
În alt vas pregătim drojdia, o dizolvam cu zaharul, 2 linguri de faină și puțină apă, din cantitatea de ingrediente cântărite. Acoperim vasul și lăsăm la dospit pentru aproximativ 15 minute.
Adăugăm această compoziție în bolul cu făină și frământăm timp de 10-15 minute până aluatul este ferm și nu se lipește.
Când am terminat de frământat il lăsăm la crescut pentru 2h.
După ce și-a dublat volumul, il cântărim și îl împărțim in bucăți 90-100 g dând o formă rotundă fiecaruia. După formare le mai lăsăm la crescut 20-30 de minute.
Punem o oală cu apă fierbinte pe foc, intre timp secționăm mijlocul bucăților, și le punem în apă câte 30 de secunde pe fiecare parte.
Îi scoatem cu o paletă prin care se scurge apa, îi punem in tavă, presărăm semințele și îi băgăm în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 15-20 minute.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol încăpător amestecăm făina cu sarea, uleiul și adăugăm apa fierbinte.
În alt vas pregătim drojdia, o dizolvam cu zaharul, 2 linguri de faină și puțină apă, din cantitatea de ingrediente cântărite. Acoperim vasul și lăsăm la dospit pentru aproximativ 15 minute.
Adăugăm această compoziție în bolul cu făină și frământăm timp de 10-15 minute până aluatul este ferm și nu se lipește.
Când am terminat de frământat il lăsăm la crescut pentru 2h.
După ce și-a dublat volumul, il cântărim și îl împărțim in bucăți 90-100 g dând o formă rotundă fiecaruia. După formare le mai lăsăm la crescut 20-30 de minute.
Punem o oală cu apă fierbinte pe foc, intre timp secționăm mijlocul bucăților, și le punem în apă câte 30 de secunde pe fiecare parte.
Îi scoatem cu o paletă prin care se scurge apa, îi punem in tavă, presărăm semințele și îi băgăm în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 15-20 minute.