Dacă vreți să faceți ceva mai deosebit pentru masa de sărbătoare, vă recomand această coroniță pufoasă, aromată și rapidă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Făina se amestecă bine cu zahărul și drojdia desfăcută în două linguri de apă călduță. Se adaugă ouăle și sarea. Se amestecă 15 minute la mână și apoi se adaugă untul foarte moale. Se frământă și apoi se acoperă aluatul cu un prosop și se lasă la crescut o oră. Se mai frământă aluatul o dată pentru a scoate aerul și apoi se întinde o foaie.
Se unge foaia de aluat doar pe trei sferturi cu cremă de ciocolată, se presară stafidele și se rulează exact până la sfertul de aluat lăsat neuns și această parte se taie benzi de 2-3 cm care se trec peste sul.
Se așează cozonacul astfel pregătit într-o formă de copt rotundă cu gol la mijloc, se unge cu ou și se coace 40 de minute.
Ingrediente
Indicații
Făina se amestecă bine cu zahărul și drojdia desfăcută în două linguri de apă călduță. Se adaugă ouăle și sarea. Se amestecă 15 minute la mână și apoi se adaugă untul foarte moale. Se frământă și apoi se acoperă aluatul cu un prosop și se lasă la crescut o oră. Se mai frământă aluatul o dată pentru a scoate aerul și apoi se întinde o foaie.
Se unge foaia de aluat doar pe trei sferturi cu cremă de ciocolată, se presară stafidele și se rulează exact până la sfertul de aluat lăsat neuns și această parte se taie benzi de 2-3 cm care se trec peste sul.
Se așează cozonacul astfel pregătit într-o formă de copt rotundă cu gol la mijloc, se unge cu ou și se coace 40 de minute.