Toppingul de caramel va oferi acestor negrese o textură minunată. E important să folosești combinația corectă de ciocolată.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încingem cuptorul la 180˚C. Unge cu unt, apoi tapetează cu hârtie de copt o tavă pătrată cu latura de 23 cm. Topește untul într-o oală medie, rupe în ea toată ciocolata, apoi ia oala de pe foc și așteaptă ca bucățile de ciocolată să se topească.
Într-un bol mic, combină 175 g de caramel cu 1 linguriță de sare - va deveni mai fluid. Pune restul de caramel într-un bol mare, împreună cu zahărul și ouăle, și bate ingredientele cu un mixer electric sau un tel rotund, până când compoziția se omogenizează.
Încorporează ciocolata și untul în această compoziție. Într-un alt bol, amestecă făina, cacaua și un praf generos de sare, apoi cerne amestecul în mixul cu ciocolată și amestecă pentru a omogeniza.
Toarnă jumătate din compoziția de negrese în tavă și netezește-o cu o spatulă. Cu ajutorul unei lingurițe, transferă jumătate din caramelul sărat peste stratul de blat în 5 fâșii groase, situate la distanță egală una de cealaltă. Așează deasupra restul de compoziție de negrese și netezește-o, încercând să nu deranjezi caramelul aflat dedesubt. Peste acest strat pune restul de caramel, tot în fâșii. Trece prin ele cu o scobitoare sau cu vârful unui cuțit, pentru a crea un model de pene la suprafață.
Presară încă puțină sare, apoi dă tava la cuptor 25-30 de minute sau până când compoziția a crescut până la jumătatea ei și s-a format o crustă fermă deasupra. Când sunt gata, negresele se vor clătina foarte puțin, dacă miști tava. Lasă prăjitura să se răcească de tot, în tavă, apoi tai-o în pătrate.
Ingrediente
Indicații
Încingem cuptorul la 180˚C. Unge cu unt, apoi tapetează cu hârtie de copt o tavă pătrată cu latura de 23 cm. Topește untul într-o oală medie, rupe în ea toată ciocolata, apoi ia oala de pe foc și așteaptă ca bucățile de ciocolată să se topească.
Într-un bol mic, combină 175 g de caramel cu 1 linguriță de sare - va deveni mai fluid. Pune restul de caramel într-un bol mare, împreună cu zahărul și ouăle, și bate ingredientele cu un mixer electric sau un tel rotund, până când compoziția se omogenizează.
Încorporează ciocolata și untul în această compoziție. Într-un alt bol, amestecă făina, cacaua și un praf generos de sare, apoi cerne amestecul în mixul cu ciocolată și amestecă pentru a omogeniza.
Toarnă jumătate din compoziția de negrese în tavă și netezește-o cu o spatulă. Cu ajutorul unei lingurițe, transferă jumătate din caramelul sărat peste stratul de blat în 5 fâșii groase, situate la distanță egală una de cealaltă. Așează deasupra restul de compoziție de negrese și netezește-o, încercând să nu deranjezi caramelul aflat dedesubt. Peste acest strat pune restul de caramel, tot în fâșii. Trece prin ele cu o scobitoare sau cu vârful unui cuțit, pentru a crea un model de pene la suprafață.
Presară încă puțină sare, apoi dă tava la cuptor 25-30 de minute sau până când compoziția a crescut până la jumătatea ei și s-a format o crustă fermă deasupra. Când sunt gata, negresele se vor clătina foarte puțin, dacă miști tava. Lasă prăjitura să se răcească de tot, în tavă, apoi tai-o în pătrate.