Fursecuri fragede cu unt și gem, un deliciu pentru mesele în familie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Freci untul moale cu zahărul. Adaugi, pe rând, oul, zahărul vanilat, coaja rasă de portocale, făina, praful de copt și sarea.
Amesteci aluatul, fără să-l frămânți prea mult, apoi îl întinzi într-o foaie de 5 mm grosime. Decupezi fursecuri cu forme speciale. La jumătate dintre fursecuri le decupezi mijlocul cu forme mai mici. Le așezi pe toate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dai la cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru 20 de minute, cât să se rumenească pe margini.
Le lași să se răcească, apoi așezi fursecurile decupate în mijloc pe o farfurie și le pudrezi cu zahăr. Lipești apoi cu gem un fursec întreg cu unul decupat. Sunt mai bune a doua zi, când devin mai fragede.
Dacă nu ai forme, decupează fursecurile cu un pahar mai mare și mijlocul cu un pahar mai mic !
Ingrediente
Indicații
Freci untul moale cu zahărul. Adaugi, pe rând, oul, zahărul vanilat, coaja rasă de portocale, făina, praful de copt și sarea.
Amesteci aluatul, fără să-l frămânți prea mult, apoi îl întinzi într-o foaie de 5 mm grosime. Decupezi fursecuri cu forme speciale. La jumătate dintre fursecuri le decupezi mijlocul cu forme mai mici. Le așezi pe toate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dai la cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru 20 de minute, cât să se rumenească pe margini.
Le lași să se răcească, apoi așezi fursecurile decupate în mijloc pe o farfurie și le pudrezi cu zahăr. Lipești apoi cu gem un fursec întreg cu unul decupat. Sunt mai bune a doua zi, când devin mai fragede.
Dacă nu ai forme, decupează fursecurile cu un pahar mai mare și mijlocul cu un pahar mai mic !