Prăjitură cu blat, bezea, nucă și rahat

AutorNina
DificultateIntermediar

Această prăjitură pe cât de aspectuoasă este la exterior pe atât de gustoasă este în interior !

ShareSave
Randamente16 porțiiTimp de pregătire1 orăTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 45 minute

Ingrediente:

Pentru blatul de bezea :
 7 albușuri
 350 gr zahăr
 1 plic praf de copt
 3 cu vârf făină
 1 mg nuci
 300 gr rahat colorat
 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru foi :
 1 ou
 7 lapte
 7 ulei
 7 zahăr
 1 tsp amoniac stins cu oțet
 un praf de sare
 făină cât cuprinde ( să iasă un aluat nu prea tare, care să se poată întinde ușor )
Pentru cremă :
 7 gălbenușuri
 250 gr zahăr
 250 ml lapte
 1 fiolă esență de vanilie
 2 cu vârf de amidon alimentar sau de făină
 1 baton margarină
 1 plic glazură la alegere

Mod de preparare:

Pregătești blatul de bezea așa :
1

Bați spumă tare albușurile cu zahărul, apoi adaugi praful de copt stins cu puțin oțet, făină, amestecând ușor, nucile rumenite ușor și tăiate grosier, rahatul tăiat cubulețe și zahărul vanilat. Compoziția bine omogenizată o torni în tava unsă și tapetată cu hârtie de copt. Coci la foc potrivit, până ce compoziția devine aurie.

Pregătești foile așa :
2

Toate ingredientele le amesteci bine, iar din acest amestec rezultă două foi, pe care le întinzi și le coci pe dosul tăvii.

Pregătești crema așa :
3

Pui gălbenușurile, zahărul, amidonul și laptele într-un vas emailat, amesteci bine și fierbi pe foc până se îngroașă, apoi dai la rece. După ce s-a răcit, mixezi compoziția cu margarină și cu esența de vanilie. Glazurezi prăjitura cu rahat topit împreună cu puțin lapte sau poți folosi o glazură din comerț, la alegere.

Asamblezi prăjitura așa :
4

Pui o foaie, apoi cremă, blat, din nou cremă, foaie și, la urmă, glazură.

Ingrediente

Pentru blatul de bezea :
 7 albușuri
 350 gr zahăr
 1 plic praf de copt
 3 cu vârf făină
 1 mg nuci
 300 gr rahat colorat
 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru foi :
 1 ou
 7 lapte
 7 ulei
 7 zahăr
 1 tsp amoniac stins cu oțet
 un praf de sare
 făină cât cuprinde ( să iasă un aluat nu prea tare, care să se poată întinde ușor )
Pentru cremă :
 7 gălbenușuri
 250 gr zahăr
 250 ml lapte
 1 fiolă esență de vanilie
 2 cu vârf de amidon alimentar sau de făină
 1 baton margarină
 1 plic glazură la alegere

Indicații

Pregătești blatul de bezea așa :
1

Bați spumă tare albușurile cu zahărul, apoi adaugi praful de copt stins cu puțin oțet, făină, amestecând ușor, nucile rumenite ușor și tăiate grosier, rahatul tăiat cubulețe și zahărul vanilat. Compoziția bine omogenizată o torni în tava unsă și tapetată cu hârtie de copt. Coci la foc potrivit, până ce compoziția devine aurie.

Pregătești foile așa :
2

Toate ingredientele le amesteci bine, iar din acest amestec rezultă două foi, pe care le întinzi și le coci pe dosul tăvii.

Pregătești crema așa :
3

Pui gălbenușurile, zahărul, amidonul și laptele într-un vas emailat, amesteci bine și fierbi pe foc până se îngroașă, apoi dai la rece. După ce s-a răcit, mixezi compoziția cu margarină și cu esența de vanilie. Glazurezi prăjitura cu rahat topit împreună cu puțin lapte sau poți folosi o glazură din comerț, la alegere.

Asamblezi prăjitura așa :
4

Pui o foaie, apoi cremă, blat, din nou cremă, foaie și, la urmă, glazură.

Note

Prăjitură cu blat, bezea, nucă și rahat