Prăjitura "Doamna Walewska" este un desert rafinat, care combină armonios blatul sfărâmicios cu bezeaua, iar o notă aparte este oferită de gemul dulce-acrișor de coacăze.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Separi gălbenușurile de albușuri. Amesteci făina, praful de copt și zahărul. Adaugi gălbenușurile și untul. Amesteci totul cu mixerul. Frămânți rapid conținutul cu mâna, dându-i formă de minge. O învelești în folie alimentară și o lași în congelator timp de 20 de minute, pentru a se întări.
Tai aluatul răcit în jumătăți. Acoperi două tăvi identice ( cu dimensiunile de 22 x 27 cm ) cu hârtie de copt. Așezi aluatul în aceste forme și îl ungi cu gem. Introduci tăvile în cuptorul preîncălzit și coci timp de circa 15 minute, la 180˚C. Între timp, bați albușurile cu zahărul pudră. La sfârșit, adaugi făina de cartofi. Așezi amestecul pufos peste aluatul precopt și presari fulgii de migdale. Coci timp de alte 15 minute, apoi lași să se răcească în cuptorul deschis.
Fierbi jumătate din cantitatea de lapte cu zahărul, iar restul de lapte îl amesteci cu făina și gălbenușurile. Torni amestecul de ou în laptele ce fierbe și amesteci mereu, până se îngroașă. Acoperi crema preparată și o lași să se răcească. Amesteci untul într-un castron, în timp ce adaugi treptat crema de budincă. Întinzi crema cu unt pe unul dintre blaturi, iar apoi îl acoperi cu al doilea. Dai prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Ingrediente
Indicații
Separi gălbenușurile de albușuri. Amesteci făina, praful de copt și zahărul. Adaugi gălbenușurile și untul. Amesteci totul cu mixerul. Frămânți rapid conținutul cu mâna, dându-i formă de minge. O învelești în folie alimentară și o lași în congelator timp de 20 de minute, pentru a se întări.
Tai aluatul răcit în jumătăți. Acoperi două tăvi identice ( cu dimensiunile de 22 x 27 cm ) cu hârtie de copt. Așezi aluatul în aceste forme și îl ungi cu gem. Introduci tăvile în cuptorul preîncălzit și coci timp de circa 15 minute, la 180˚C. Între timp, bați albușurile cu zahărul pudră. La sfârșit, adaugi făina de cartofi. Așezi amestecul pufos peste aluatul precopt și presari fulgii de migdale. Coci timp de alte 15 minute, apoi lași să se răcească în cuptorul deschis.
Fierbi jumătate din cantitatea de lapte cu zahărul, iar restul de lapte îl amesteci cu făina și gălbenușurile. Torni amestecul de ou în laptele ce fierbe și amesteci mereu, până se îngroașă. Acoperi crema preparată și o lași să se răcească. Amesteci untul într-un castron, în timp ce adaugi treptat crema de budincă. Întinzi crema cu unt pe unul dintre blaturi, iar apoi îl acoperi cu al doilea. Dai prăjitura la frigider pentru câteva ore.