Shakshuka este un preparat marocan potrivit pentru micul dejun sau pentru orice oră din zi.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiem ardeiul și ceapa fâșii, după care le punem în tigaia cu ulei. Le călim până ce se înmoaie, aproximativ 10 minute, la foc mic.
Adăugăm chimenul, turmericul și boiaua.
Amestecăm bine, după care adăugăm usturoiul tăiat mărunt împreună cu chilli, tăiat și el mărunt. Gătim 1 minut.
Adăugăm Passata sau roșiile bucăti, sarea, piperul, si gătim 15 minute până se formează un sos.
Între timp, preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.
După cele 15 minute, turnăm sosul într-un vas de iena (poate fi folosită și tigaia dacă se poate băga la cuptor și nu are mâner de plastic) și facem 4 găuri cu o lingură. Spargem câte 1 ou în cele 4 găuri.
Adăugăm Shakshuka la cuptor și lăsăm aproximativ 10 minute, sau până ce ouăle sunt gătite.
La sfârșit, adăugăm o mână de pătrunjel tocat.
Opțional, puteți pune cașcaval sau telemea.
Poftă buna! 🙂
Ingrediente
Indicații
Tăiem ardeiul și ceapa fâșii, după care le punem în tigaia cu ulei. Le călim până ce se înmoaie, aproximativ 10 minute, la foc mic.
Adăugăm chimenul, turmericul și boiaua.
Amestecăm bine, după care adăugăm usturoiul tăiat mărunt împreună cu chilli, tăiat și el mărunt. Gătim 1 minut.
Adăugăm Passata sau roșiile bucăti, sarea, piperul, si gătim 15 minute până se formează un sos.
Între timp, preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.
După cele 15 minute, turnăm sosul într-un vas de iena (poate fi folosită și tigaia dacă se poate băga la cuptor și nu are mâner de plastic) și facem 4 găuri cu o lingură. Spargem câte 1 ou în cele 4 găuri.
Adăugăm Shakshuka la cuptor și lăsăm aproximativ 10 minute, sau până ce ouăle sunt gătite.
La sfârșit, adăugăm o mână de pătrunjel tocat.
Opțional, puteți pune cașcaval sau telemea.
Poftă buna! 🙂