O rețetă cu arome asiatice super ușor de făcut și rapidă, perfectă pentru atunci când nu prea mai avem mâncare în casă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se fierb tăiețeii 3 minute în apă cu sare și se strecoară.
Se pregătește un amestec de sos de soia, ulei de susan, un strop de oțet de orez, sriracha și o linguriță de zahăr brun. Sau doar sos de soia cu zahăr brun dacă nu aveți restul ingredientelor.
Se adaugă o lingură de ulei (de floarea soarelui sau de susan) în wok și se adaugă tăiețeii.
Se lasă 3 minute, apoi se amestecă și se mai lasă doua minute astfel încât să se usuce ca să se prindă sosul mai bine de ei.
Se scot tăiețeii pe o farfurie.
Se taie usturoiul, partea albă de la ceapă și ghimbirul mărunt și se prăjesc în wok aproximativ 1 minut, până se simte aroma.
Se adaugă tăiețeii înapoi împreună cu amestecul de sos de soia.
Se amestecă bine și se adaugă un morcov feliat subțire și părțile verzi de la ceapă. Se mai gătește aproximativ 2 minute.
Se servește cu un ou ochi deasupra sau cu o omletă subțire care se adaugă în amestec.
Ingrediente
Indicații
Se fierb tăiețeii 3 minute în apă cu sare și se strecoară.
Se pregătește un amestec de sos de soia, ulei de susan, un strop de oțet de orez, sriracha și o linguriță de zahăr brun. Sau doar sos de soia cu zahăr brun dacă nu aveți restul ingredientelor.
Se adaugă o lingură de ulei (de floarea soarelui sau de susan) în wok și se adaugă tăiețeii.
Se lasă 3 minute, apoi se amestecă și se mai lasă doua minute astfel încât să se usuce ca să se prindă sosul mai bine de ei.
Se scot tăiețeii pe o farfurie.
Se taie usturoiul, partea albă de la ceapă și ghimbirul mărunt și se prăjesc în wok aproximativ 1 minut, până se simte aroma.
Se adaugă tăiețeii înapoi împreună cu amestecul de sos de soia.
Se amestecă bine și se adaugă un morcov feliat subțire și părțile verzi de la ceapă. Se mai gătește aproximativ 2 minute.
Se servește cu un ou ochi deasupra sau cu o omletă subțire care se adaugă în amestec.