Saraberne

AutorGranci Ana
DificultateIntermediar

Sarabernele sunt niste prajiturele fine, cremoase, dulci si aromate care se topesc in gura.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

Pentru bezele :
 4 albusuri
 300 gr zahar pudra
 100 gr nuca macinata
 15 ml zeama de lamaie
 1 praf de sare
Pentru cremă :
 250 gr unt la temperatura camerei
 200 gr zahar pudra
 4 galbenusuri
 50 gr cacao
Pentru decor :
 180 gr nuca macinata
 100 gr cipsuri de ciocolata
 10 ml ulei

Mod de preparare:

Pregătirea bezelei :
1

Se bat albusurile cu praful de sare si zeama de lamaie.

2

Se adauga treptat zaharul pudra si se mixeaza pana cand se obtine o bezea lucioasa si tare.

3

Se adauga nuca macinata si se amesteca cu o spatula.

4

Se pune compozitia intr-un pos sau punga rezistenta si se formeaza bezelele. Se baga tava in cuptorul preincalzit la 150˚C pentru 30 de minute.

5

Se scoate tava de la cuptor si se lasa bezelele sa se raceasca.

Pentru crema :
6

Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra. Se adauga cacaua si se mixeaza in continuare.

7

Se transfera compozitia intr-un bol pe care il vom pune deasupra unei cratite cu apa la foc mic. Se lasa aproximativ 10 minute dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit. Se mixeaza crema rece si se adauga untul treptat.

Pentru asamblare :
8

Se ia cate o bezea si se unge cu crema, iar deasupra se pune cealalta bezea.
Se pune crema de jur imprejur si se tavalesc prin nuca macinata.

9

Se topeste ciocolata. Se adauga uleiul dupa care se amesteca si se glazureaza sarabernele, dupa care se pot servi.

Ingrediente

Pentru bezele :
 4 albusuri
 300 gr zahar pudra
 100 gr nuca macinata
 15 ml zeama de lamaie
 1 praf de sare
Pentru cremă :
 250 gr unt la temperatura camerei
 200 gr zahar pudra
 4 galbenusuri
 50 gr cacao
Pentru decor :
 180 gr nuca macinata
 100 gr cipsuri de ciocolata
 10 ml ulei

Indicații

Pregătirea bezelei :
1

Se bat albusurile cu praful de sare si zeama de lamaie.

2

Se adauga treptat zaharul pudra si se mixeaza pana cand se obtine o bezea lucioasa si tare.

3

Se adauga nuca macinata si se amesteca cu o spatula.

4

Se pune compozitia intr-un pos sau punga rezistenta si se formeaza bezelele. Se baga tava in cuptorul preincalzit la 150˚C pentru 30 de minute.

5

Se scoate tava de la cuptor si se lasa bezelele sa se raceasca.

Pentru crema :
6

Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra. Se adauga cacaua si se mixeaza in continuare.

7

Se transfera compozitia intr-un bol pe care il vom pune deasupra unei cratite cu apa la foc mic. Se lasa aproximativ 10 minute dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit. Se mixeaza crema rece si se adauga untul treptat.

Pentru asamblare :
8

Se ia cate o bezea si se unge cu crema, iar deasupra se pune cealalta bezea.
Se pune crema de jur imprejur si se tavalesc prin nuca macinata.

9

Se topeste ciocolata. Se adauga uleiul dupa care se amesteca si se glazureaza sarabernele, dupa care se pot servi.

Note

Saraberne