Rulada cu gem are un aluat de pandispan foarte pufos, moale si aromat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare ,folosind un mixer. Cand s-au batut spuma se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mai mixeaza pana devine o bezea lucioasa si se topeste zaharul.
Galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei adaugate treptat si se amesteca cu albusurile foarte usor cu o spatula de jos in sus.
Se adauga faina treptat si se incorporeaza tot asa usor cu o spatula .
Pe fundul tavii (de preferat o tava de aragaz ) asezam o bucata de hartie de copt si intindem foaia de rulada.
Se introduce la cuptor la 180˚C pentru 20 de minute.
Cand e gata o scoatem din cupor si o rulam cat e calda si o lasam asa rulata sa se raceasca si sa capete forma de rulada.
Cand s-a racit adaugam gemul, il intindem pe toata foaia uniform si o rulam la loc.
De preferat a se pastra la temperatura camerei 4-6 ore sau pana a doua zi ca sa se inmoaie frumos.
Ingrediente
Indicații
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare ,folosind un mixer. Cand s-au batut spuma se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mai mixeaza pana devine o bezea lucioasa si se topeste zaharul.
Galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei adaugate treptat si se amesteca cu albusurile foarte usor cu o spatula de jos in sus.
Se adauga faina treptat si se incorporeaza tot asa usor cu o spatula .
Pe fundul tavii (de preferat o tava de aragaz ) asezam o bucata de hartie de copt si intindem foaia de rulada.
Se introduce la cuptor la 180˚C pentru 20 de minute.
Cand e gata o scoatem din cupor si o rulam cat e calda si o lasam asa rulata sa se raceasca si sa capete forma de rulada.
Cand s-a racit adaugam gemul, il intindem pe toata foaia uniform si o rulam la loc.
De preferat a se pastra la temperatura camerei 4-6 ore sau pana a doua zi ca sa se inmoaie frumos.