Un aluat fraged putin sfaramicios care se imbina perfect cu merele aromate cu scortisoara. O nebunie 😁
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se freaca cu un tel untul cu zaharul si cu smantana, se adauga oul si se amesteca bine.
Se adauga treptat faina, praful de copt si praful de sare. Se framanta aluatul pentru 10 minute sau pana cand devine putin elastic.
Impartim aluatul in doua parti dar nu egale. Partea mai mare de aluat o asezam in tava si il intindem uniform .
Se curata merele se razuiesc si se pun intr o cratita la foc mic impreuna cu zaharul. Se calesc pana cand se topeste zaharul si merele se inmoaie si isi schimba putin culoarea. Cand sunt gata se adauga si scortisoara.
Punem umplutura peste aluat iar din partea de aluat ramasa modelam niste fasii pe care le asezam deasupra umpluturii.
Dam la cuptor la 180˚C pentru 20-25 de minute sau pana cand se rumeneste desupra.
Ingrediente
Indicații
Se freaca cu un tel untul cu zaharul si cu smantana, se adauga oul si se amesteca bine.
Se adauga treptat faina, praful de copt si praful de sare. Se framanta aluatul pentru 10 minute sau pana cand devine putin elastic.
Impartim aluatul in doua parti dar nu egale. Partea mai mare de aluat o asezam in tava si il intindem uniform .
Se curata merele se razuiesc si se pun intr o cratita la foc mic impreuna cu zaharul. Se calesc pana cand se topeste zaharul si merele se inmoaie si isi schimba putin culoarea. Cand sunt gata se adauga si scortisoara.
Punem umplutura peste aluat iar din partea de aluat ramasa modelam niste fasii pe care le asezam deasupra umpluturii.
Dam la cuptor la 180˚C pentru 20-25 de minute sau pana cand se rumeneste desupra.