Cea mai buna paine, este cea facuta in casa . Mirosul, nu mai zic. 😁
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-o cana punem drojdia ,lingurita de zahar si putina apa calduta cat sa se dizolve drojdia apoi adaugam 2 linguri de faina .Lasam amestecul la crescut 5-10 minute.
Restul de faina il punem intr-un vas incapator si facem o gaula in mijlocul fainii unde adaugam amestecul care a crescut adica maiaua noastra. Intr-o parte a fainii adaugam sarea si apoi putin cate putin apa calduta pana ajungem la un aluat potrivit nici moale dar nici tare.
Adaugam putin cate putin ulei si framantam pana obtinem un aluat elastic si care nu se mai lipeste de maini.
Il lasam la dospit o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
II dam forma, o punem in tava si o dam la cuptor la 170-180˚C pentru 40-50 de minute.
Ingrediente
Indicații
Intr-o cana punem drojdia ,lingurita de zahar si putina apa calduta cat sa se dizolve drojdia apoi adaugam 2 linguri de faina .Lasam amestecul la crescut 5-10 minute.
Restul de faina il punem intr-un vas incapator si facem o gaula in mijlocul fainii unde adaugam amestecul care a crescut adica maiaua noastra. Intr-o parte a fainii adaugam sarea si apoi putin cate putin apa calduta pana ajungem la un aluat potrivit nici moale dar nici tare.
Adaugam putin cate putin ulei si framantam pana obtinem un aluat elastic si care nu se mai lipeste de maini.
Il lasam la dospit o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
II dam forma, o punem in tava si o dam la cuptor la 170-180˚C pentru 40-50 de minute.