Un desert usor de facut, pufos si dulce.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare cu zaharul si cu zaharul vanilat.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se omogenizeaza pana cand uleiul este incorporat. Se adauga in aceasta compozitie si esenta de rom/vanilie.
Galbenusurile se adauga treptat peste albusul batut spuma (cate o lingura) si se amesteca incet, astfel incat albusul sa nu se inmoaie, cu o lingura de lemn.
Dupa incorporarea galbenusului se adauga treptat si faina, amestecandu-se incet.
Cele 2 linguri de cacao se amesteca cu cateva linguri de apa (aproximativ 4-5) astfel incat sa devina ca o crema. Aceasta se adauga peste restul compozitiei, amestecandu-se incet.
La final se adauga nuca taiata bucati mai mari ( recomand ca inainte sa fie putin prajita la cuptor - aproximativ 10 minute).
Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 175-180˚ C pentru aproximativ 40 minute. Se testeaza checul cu scobitoarea - daca este curata, checul este copt. Cuptorul nu se deschide in primele 20-25 minute.
Ingrediente
Indicații
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare cu zaharul si cu zaharul vanilat.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se omogenizeaza pana cand uleiul este incorporat. Se adauga in aceasta compozitie si esenta de rom/vanilie.
Galbenusurile se adauga treptat peste albusul batut spuma (cate o lingura) si se amesteca incet, astfel incat albusul sa nu se inmoaie, cu o lingura de lemn.
Dupa incorporarea galbenusului se adauga treptat si faina, amestecandu-se incet.
Cele 2 linguri de cacao se amesteca cu cateva linguri de apa (aproximativ 4-5) astfel incat sa devina ca o crema. Aceasta se adauga peste restul compozitiei, amestecandu-se incet.
La final se adauga nuca taiata bucati mai mari ( recomand ca inainte sa fie putin prajita la cuptor - aproximativ 10 minute).
Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 175-180˚ C pentru aproximativ 40 minute. Se testeaza checul cu scobitoarea - daca este curata, checul este copt. Cuptorul nu se deschide in primele 20-25 minute.