Paine pufoasa de casa.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am dizolvat drojdia in putina apa calduta, la care am adaugat zaharul, sarea si uleiul.
Am turnat compozitia peste faina si am framantat aluatul timp de 20 de minute. Lasam la crescut circa 60 de minute timp in care incalzim cuptorul la 240°C.
Dupa ce aluatul de paine a crescut , facem o paine mare ca in cazul de fata sau 2 mai mici. Le crestam si le bagam la cuptor pentru 45 de minute la 180°C.
Cand painea este gata, o scoatem din cuptor si o acoperim cu un prosop curat.
Ingrediente
Indicații
Am dizolvat drojdia in putina apa calduta, la care am adaugat zaharul, sarea si uleiul.
Am turnat compozitia peste faina si am framantat aluatul timp de 20 de minute. Lasam la crescut circa 60 de minute timp in care incalzim cuptorul la 240°C.
Dupa ce aluatul de paine a crescut , facem o paine mare ca in cazul de fata sau 2 mai mici. Le crestam si le bagam la cuptor pentru 45 de minute la 180°C.
Cand painea este gata, o scoatem din cuptor si o acoperim cu un prosop curat.