Acest carrot cake cu nuci pecan este un tort usor de făcut, iar blatul aromat si pufos merge de minune cu crema racoroasa de branza si lime.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 175°C. Pregătiți două forme de tort cu fund detașabil cu diametrul de 18 cm sau chiar mai mici. Tapetați-le cu un pic de unt și hârtie de copt.
Puneți untul într-o crăticioară pe foc mic și lăsați-l să se topească, îl puteți transforma și în beurre noisette lăsându-l ceva mai mult pe foc până ce capătă o culoare ușor arămie și un miros plăcut de nuci. Lăsați-l deoparte să se răcească.
Între timp amestecați făina cu scorțișoara, ghimbirul, nucșoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și un praf de sare.
Într-un bol bateți ouăle cu cele două tipuri de zahăr până ce veți obține o compoziție aerată. Adăugați apoi extractul de vanilie. Încorporați amestecul de făina cu mirodeniile în amestecul de ouă și zahăr și încorporați ușor cu o spatulă de sus în jos.
Adăugați apoi morcovul dat pe răzătoare și ananasul pe care l-ați blendat în prealabil cu un strop de suc din conserva până ce ați obținut o pastă. Încorporați, adăugați apoi nucile zdrobite.
Distribuiți aluatul în mod egal în cele două forme de tort și coaceți-l preț de 45 de minute sau până ce au trecut testul scobitorii. Lăsați-l să se răcească puțin în forme pentru 30 de minute apoi scoateți-l pe un grătar de răcire a prăjiturilor.
Odată ce aluatul s-a răcit, dacă are mici imperfecțiuni în puteți nivela cu un cuțit cu zimți sau îl puteți lăsa ca atare așa cum am făcut și eu.
Amestecați crema de brânză la temperatura camerei cu zahărul pudră. Pentru o cremă mai dulce mai puteți adăuga zahăr sau eventual îl puteți înlocui cu miere. Amestecați bine cu o spatulă. Răzuiți coaja unui lime spălat foarte bine, puteți adăuga chiar și un strop de zeamă de lime, distribuiți în jur de 300 de grame de crema între cele două blaturi, iar restul pe suprafața tortului. Decorați cu nuci și coajă de lime.
Ingrediente
Indicații
Preîncălziți cuptorul la 175°C. Pregătiți două forme de tort cu fund detașabil cu diametrul de 18 cm sau chiar mai mici. Tapetați-le cu un pic de unt și hârtie de copt.
Puneți untul într-o crăticioară pe foc mic și lăsați-l să se topească, îl puteți transforma și în beurre noisette lăsându-l ceva mai mult pe foc până ce capătă o culoare ușor arămie și un miros plăcut de nuci. Lăsați-l deoparte să se răcească.
Între timp amestecați făina cu scorțișoara, ghimbirul, nucșoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și un praf de sare.
Într-un bol bateți ouăle cu cele două tipuri de zahăr până ce veți obține o compoziție aerată. Adăugați apoi extractul de vanilie. Încorporați amestecul de făina cu mirodeniile în amestecul de ouă și zahăr și încorporați ușor cu o spatulă de sus în jos.
Adăugați apoi morcovul dat pe răzătoare și ananasul pe care l-ați blendat în prealabil cu un strop de suc din conserva până ce ați obținut o pastă. Încorporați, adăugați apoi nucile zdrobite.
Distribuiți aluatul în mod egal în cele două forme de tort și coaceți-l preț de 45 de minute sau până ce au trecut testul scobitorii. Lăsați-l să se răcească puțin în forme pentru 30 de minute apoi scoateți-l pe un grătar de răcire a prăjiturilor.
Odată ce aluatul s-a răcit, dacă are mici imperfecțiuni în puteți nivela cu un cuțit cu zimți sau îl puteți lăsa ca atare așa cum am făcut și eu.
Amestecați crema de brânză la temperatura camerei cu zahărul pudră. Pentru o cremă mai dulce mai puteți adăuga zahăr sau eventual îl puteți înlocui cu miere. Amestecați bine cu o spatulă. Răzuiți coaja unui lime spălat foarte bine, puteți adăuga chiar și un strop de zeamă de lime, distribuiți în jur de 300 de grame de crema între cele două blaturi, iar restul pe suprafața tortului. Decorați cu nuci și coajă de lime.