O varianta de pizza rapida si foarte fresh.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Incingem cuptorul la 220˚C cu ventilatie si caldura de jos si sus.
Punem faina si sarea intr un bol. Formam o gropita in mijlocul ei, adaugam apa calduta si drojdia.
Framantam aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Mai putem adauga o lingura de faina daca este nevoie, dar nu mai mult. Lasam sa se odihneasca aluatul pana pregatim ingredientele pentru topping.
Feliem ciupercile, rosiile cherry si ardeiul jalapenos daca il adaugam. Daca aveti la indemana, in loc de ciuperci puteti folosi anghinare in ulei de masline. O gasiti in toate supermarketurile la sectiunea cu muraturi.
Intindem aluatul cu mana (niciodata cu facaletul) si ii dam o forma rotunda de aproximativ 20 de cm. Nu trebuie sa fie perfect rotund. Cu cat arata mai rustic cu atat e mai gustoasa pizza. 😊
Transferam aluatul intr-o tava cu foaie de copt. Adaugam peste aluat sosul pesto si toate ingredientele pentru topping, mai putin busuiocul.
Bagam pizza la cuptorul incins pentru 8-10 minute, depinde cat de incins este cuptorul si cat de crocanta vrem sa iasa pizza.
Eu o prefer mai crocanta si o las chiar si 12 minute. In ultimele 2 minute o las doar cu caldura de sus pornita.
Dupa ce a trecut timpul de coacere, scoatem pizza din cuptor, presaram busuiocul proaspat si o putem servi imediat.
Nici nu are nevoie de un sos peste. Poate doar putin ulei de masline extravirgin.
Daca va ramane o felie extra (desi nu cred) va fi buna si rece, va asigur. 😊
Ingrediente
Indicații
Incingem cuptorul la 220˚C cu ventilatie si caldura de jos si sus.
Punem faina si sarea intr un bol. Formam o gropita in mijlocul ei, adaugam apa calduta si drojdia.
Framantam aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Mai putem adauga o lingura de faina daca este nevoie, dar nu mai mult. Lasam sa se odihneasca aluatul pana pregatim ingredientele pentru topping.
Feliem ciupercile, rosiile cherry si ardeiul jalapenos daca il adaugam. Daca aveti la indemana, in loc de ciuperci puteti folosi anghinare in ulei de masline. O gasiti in toate supermarketurile la sectiunea cu muraturi.
Intindem aluatul cu mana (niciodata cu facaletul) si ii dam o forma rotunda de aproximativ 20 de cm. Nu trebuie sa fie perfect rotund. Cu cat arata mai rustic cu atat e mai gustoasa pizza. 😊
Transferam aluatul intr-o tava cu foaie de copt. Adaugam peste aluat sosul pesto si toate ingredientele pentru topping, mai putin busuiocul.
Bagam pizza la cuptorul incins pentru 8-10 minute, depinde cat de incins este cuptorul si cat de crocanta vrem sa iasa pizza.
Eu o prefer mai crocanta si o las chiar si 12 minute. In ultimele 2 minute o las doar cu caldura de sus pornita.
Dupa ce a trecut timpul de coacere, scoatem pizza din cuptor, presaram busuiocul proaspat si o putem servi imediat.
Nici nu are nevoie de un sos peste. Poate doar putin ulei de masline extravirgin.
Daca va ramane o felie extra (desi nu cred) va fi buna si rece, va asigur. 😊