Focaccia cu usturoi si patrunjel.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un recipient se amesteca apa cu drojdia si cu zaharul si se lasa 5 minute pana apar primele bule. Intre timp, intr-un vas incapator se amesteca sarea si faina.
Cand drojdia s-a activat, o turnam peste faina, putin cate putin pana incorporam toata apa in faina. La sfarsit adaugam 30 ml de ulei si framantam pana rezulta un aluat omogen si putin lipicios.
Lasam aluatul la dospit o ora la temperatura camerei.
Cand aluatul si-a dublat volumul, il transferam intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Intindem aluatul pana cand acoperim toata suprafata tavii si mai lasam aluatul la dospit 30 de minute. Intre timp preincalzim cuptorul la 180˚C.
In timpul in care aluatul sta la dospit in tava, ne ocupam de amestecul cu care o sa ungem focaccia.
Intr-un bol punem restul de ulei de masline, patrunjelul tocat si usturoiul dat prin razatoare.
Dupa ce aluatul a dospit, ungem suprafata foccaciei cu amestecul facut mai devreme cu ajutorul unei pensule.
Bagam focaccia la cuptor pentru 30-40 de min la 180˚C sau pana se rumeneste.
Ingrediente
Indicații
Intr-un recipient se amesteca apa cu drojdia si cu zaharul si se lasa 5 minute pana apar primele bule. Intre timp, intr-un vas incapator se amesteca sarea si faina.
Cand drojdia s-a activat, o turnam peste faina, putin cate putin pana incorporam toata apa in faina. La sfarsit adaugam 30 ml de ulei si framantam pana rezulta un aluat omogen si putin lipicios.
Lasam aluatul la dospit o ora la temperatura camerei.
Cand aluatul si-a dublat volumul, il transferam intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Intindem aluatul pana cand acoperim toata suprafata tavii si mai lasam aluatul la dospit 30 de minute. Intre timp preincalzim cuptorul la 180˚C.
In timpul in care aluatul sta la dospit in tava, ne ocupam de amestecul cu care o sa ungem focaccia.
Intr-un bol punem restul de ulei de masline, patrunjelul tocat si usturoiul dat prin razatoare.
Dupa ce aluatul a dospit, ungem suprafata foccaciei cu amestecul facut mai devreme cu ajutorul unei pensule.
Bagam focaccia la cuptor pentru 30-40 de min la 180˚C sau pana se rumeneste.