Folosesc, in general, aceasta reteta deoarece nu am tot timpul lapte in casa.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele, treptat, intr-un vas mare cu telul sau cu mixerul.
Cele 3 linguri de zahar sunt optionale. Depinde daca doriti sa umpleti clatitele cu o compozitie dulce sau sarata.
Se incinge o lingurita de ulei in tigaie si se adauga compozitia, cu un polonic. Eu adaug ulei doar la prima clatita deoarece compozitia contine deja o lingura de ulei ce va ajuta aluatul sa nu se lipeasca.
Lasati sa se rumeneasca clatita pe ambele parti si continuati in acelasi ritm.
Cand ajungeti la jumatatea compozitiei, adaugati cacao, pentru a obtine clatitele de culoare inchisa si continuati sa le coaceti uniform.
Pentru umplutura folositi, in functie de preferinte, crema de ciocolata/de alune, gem/marmelada sau ciuperci/crema de branza.
Ingrediente
Indicații
Se amesteca toate ingredientele, treptat, intr-un vas mare cu telul sau cu mixerul.
Cele 3 linguri de zahar sunt optionale. Depinde daca doriti sa umpleti clatitele cu o compozitie dulce sau sarata.
Se incinge o lingurita de ulei in tigaie si se adauga compozitia, cu un polonic. Eu adaug ulei doar la prima clatita deoarece compozitia contine deja o lingura de ulei ce va ajuta aluatul sa nu se lipeasca.
Lasati sa se rumeneasca clatita pe ambele parti si continuati in acelasi ritm.
Cand ajungeti la jumatatea compozitiei, adaugati cacao, pentru a obtine clatitele de culoare inchisa si continuati sa le coaceti uniform.
Pentru umplutura folositi, in functie de preferinte, crema de ciocolata/de alune, gem/marmelada sau ciuperci/crema de branza.