Când sunt în panică de “noi azi ce mai mâncăm?”, încropesc ceva din ce am prin frigider. Cu o textură extrem de moale, este ideală pentru oameni mari și mici.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se bat ouăle împreună cu brânza de vaci și smântâna.
Spanacul se fierbe circa 2 minute, eu am folosit congelat, după care se toacă. Peste el punem jumătate din cantitatea de unt, cealaltă jumătate o vom folosi mai târziu.
Zuchini se dă prin răzătoarea mare și se amestecă cu spanacul.
Tocăm ceapa verde și usturoiul și mărarul și le punem împreună cu restul legumelor.
Omogenizam legumele împreună cu ouăle, brânza și smântâna.
Adăugăm peste compoziție făina, praful de copt, bicarbonatul, piperul și chimenul, sau orice condiment care ne este pe plac. Eu am exclus sarea pentru că i-am dat și micuței mele să guste din preparat.
Ungem forma în care urmează să coacem minunea cu unt.
Turnăm compoziția în formă și o lăsăm la copt în cuptorul preîncălzit la 180˚C circa 30 de minute sau până când s-a rumenit.
Ingrediente
Indicații
Se bat ouăle împreună cu brânza de vaci și smântâna.
Spanacul se fierbe circa 2 minute, eu am folosit congelat, după care se toacă. Peste el punem jumătate din cantitatea de unt, cealaltă jumătate o vom folosi mai târziu.
Zuchini se dă prin răzătoarea mare și se amestecă cu spanacul.
Tocăm ceapa verde și usturoiul și mărarul și le punem împreună cu restul legumelor.
Omogenizam legumele împreună cu ouăle, brânza și smântâna.
Adăugăm peste compoziție făina, praful de copt, bicarbonatul, piperul și chimenul, sau orice condiment care ne este pe plac. Eu am exclus sarea pentru că i-am dat și micuței mele să guste din preparat.
Ungem forma în care urmează să coacem minunea cu unt.
Turnăm compoziția în formă și o lăsăm la copt în cuptorul preîncălzit la 180˚C circa 30 de minute sau până când s-a rumenit.