Paste Carbonara - un preparat pe cat de simplu pe atat de gustos. Un clasic italian care este iubit de milioane de oameni din intreaga lume. Aceasta reteta propune o varianta a acestui fel de mancare, in interpretare proprie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem o oală de apă la fiert cu sare. Se măsoară 1 l de apă la 100g paste. Când apa fierbe adăugam pastele și fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet, al-dente.
Cât pastele fierb tocăm ceapa și bacon-ul.
Încălzim la foc mediu o tigaie cu puțin ulei de măsline și adăugăm bacon și ceapa. Călim până când ceapa devine translucidă și bacon-ul devine crocant.
Adăugăm 1 polonic din apa în care au fiert pastele. Apa cu amidon și grăsimea de la bacon vor crea sosul pentru aceste paste.
Adăugam pastele și gătim 3 minute în tigaie.
Luăm tigaia de pe foc și adăugam parmezanul și pecorino rase și gălbenușurile de ou. Amestecăm bine și servim cu piper proaspăt măcinat și parmezan ras.
Ingrediente
Indicații
Punem o oală de apă la fiert cu sare. Se măsoară 1 l de apă la 100g paste. Când apa fierbe adăugam pastele și fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet, al-dente.
Cât pastele fierb tocăm ceapa și bacon-ul.
Încălzim la foc mediu o tigaie cu puțin ulei de măsline și adăugăm bacon și ceapa. Călim până când ceapa devine translucidă și bacon-ul devine crocant.
Adăugăm 1 polonic din apa în care au fiert pastele. Apa cu amidon și grăsimea de la bacon vor crea sosul pentru aceste paste.
Adăugam pastele și gătim 3 minute în tigaie.
Luăm tigaia de pe foc și adăugam parmezanul și pecorino rase și gălbenușurile de ou. Amestecăm bine și servim cu piper proaspăt măcinat și parmezan ras.