Paste Carbonara by Alex

AutorAlex Istrate
DificultateÎncepător

Paste Carbonara - un preparat pe cat de simplu pe atat de gustos. Un clasic italian care este iubit de milioane de oameni din intreaga lume. Aceasta reteta propune o varianta a acestui fel de mancare, in interpretare proprie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 200 gr paste (Spaghetti, Linguine, Penne etc.)
 100 gr ceapa
 100 gr bacon
 75 gr parmezan
 35 gr pecorino
 40 gr galbenus ou
 4 ulei masline
 15 gr sare
 20 gr piper

Mod de preparare:

1

Punem o oală de apă la fiert cu sare. Se măsoară 1 l de apă la 100g paste. Când apa fierbe adăugam pastele și fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet, al-dente.

2

Cât pastele fierb tocăm ceapa și bacon-ul.

3

Încălzim la foc mediu o tigaie cu puțin ulei de măsline și adăugăm bacon și ceapa. Călim până când ceapa devine translucidă și bacon-ul devine crocant.

4

Adăugăm 1 polonic din apa în care au fiert pastele. Apa cu amidon și grăsimea de la bacon vor crea sosul pentru aceste paste.

5

Adăugam pastele și gătim 3 minute în tigaie.

6

Luăm tigaia de pe foc și adăugam parmezanul și pecorino rase și gălbenușurile de ou. Amestecăm bine și servim cu piper proaspăt măcinat și parmezan ras.

Ingrediente

 200 gr paste (Spaghetti, Linguine, Penne etc.)
 100 gr ceapa
 100 gr bacon
 75 gr parmezan
 35 gr pecorino
 40 gr galbenus ou
 4 ulei masline
 15 gr sare
 20 gr piper

Indicații

1

Punem o oală de apă la fiert cu sare. Se măsoară 1 l de apă la 100g paste. Când apa fierbe adăugam pastele și fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet, al-dente.

2

Cât pastele fierb tocăm ceapa și bacon-ul.

3

Încălzim la foc mediu o tigaie cu puțin ulei de măsline și adăugăm bacon și ceapa. Călim până când ceapa devine translucidă și bacon-ul devine crocant.

4

Adăugăm 1 polonic din apa în care au fiert pastele. Apa cu amidon și grăsimea de la bacon vor crea sosul pentru aceste paste.

5

Adăugam pastele și gătim 3 minute în tigaie.

6

Luăm tigaia de pe foc și adăugam parmezanul și pecorino rase și gălbenușurile de ou. Amestecăm bine și servim cu piper proaspăt măcinat și parmezan ras.

Note

Paste Carbonara by Alex