Un cheesecake ce te va trimite, cu siguranta, cu gandul la vacanta.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Biscuiti digestivi se sfarama si se amesteca cu untul topit, urmand sa se puna intr-o tava rotunda cu pereti detasabili.
Amestecam mascarponele cu zaharul pudra, 50 grame de fulgi de cocos si extractul de vanilie.
Intr-o oala se pune la incalzit smantana lichida impreuna cu ciocolata alba si 100 gr de cocos pana fierbe si se topeste ciocolata complet.
Punem un pliculet de gelatina in 100 ml de apa si asteptam 10 minute pana se activeaza, dupa care turnam peste compozitia din oala fierbinte si amestecam bine pana se dizolva toata gelatina.
Ultimul pas, turnam compozitia din oala peste mascarpone si amestecam bine cu mixerul pana se incorporeaza complet, apoi turnam toata compozitia peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru minim 3-4 ore.
Pentru decoratie prajim cocosul intr-o tigaie pana se rumeneste si turnam pe marginea cheescakeului dupa care punem 8 cercuri de frisca in forma spiralata urmand sa fie pus peste forma cate un raffaello, si la final adaugam sharduri de ciocolata alba pe deasupra.
Ingrediente
Indicații
Biscuiti digestivi se sfarama si se amesteca cu untul topit, urmand sa se puna intr-o tava rotunda cu pereti detasabili.
Amestecam mascarponele cu zaharul pudra, 50 grame de fulgi de cocos si extractul de vanilie.
Intr-o oala se pune la incalzit smantana lichida impreuna cu ciocolata alba si 100 gr de cocos pana fierbe si se topeste ciocolata complet.
Punem un pliculet de gelatina in 100 ml de apa si asteptam 10 minute pana se activeaza, dupa care turnam peste compozitia din oala fierbinte si amestecam bine pana se dizolva toata gelatina.
Ultimul pas, turnam compozitia din oala peste mascarpone si amestecam bine cu mixerul pana se incorporeaza complet, apoi turnam toata compozitia peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru minim 3-4 ore.
Pentru decoratie prajim cocosul intr-o tigaie pana se rumeneste si turnam pe marginea cheescakeului dupa care punem 8 cercuri de frisca in forma spiralata urmand sa fie pus peste forma cate un raffaello, si la final adaugam sharduri de ciocolata alba pe deasupra.