Gogosi pufoase

AutorPucca
DificultateÎncepător

Imi era dor de gogosile bunicii. 🙂

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 500 gr faina
 350 ml lapte
 30 gr drojdie
 2 galbenusuri
 2 zahar vanilat
 1 tbsp zahar
 1 sare
 1 coaja de lamaie
 1 ulei pentru prajit

Mod de preparare:

1

Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar. Drojdia se va dizolva rapid. Intre timp se bat galbenusurile cu faina, cu ajutorul unui mixer.

2

Se adauga sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si laptele. Nu uitati sa adaugati si restul de faina.

3

Se framanta bine, pana devine un aluat elastic, apoi se lasa la crescut timp de 30 de minute.

Pregatirea gogosilor :
4

Dupa ce a dospit, aluatul se intinde pe un blat tapetat cu faina.

5

Gogosile rotunde le puteti obtine cu ajutorul unei forme speciala sau a unui pahar.

6

Dupa decupare, lasati aluatul la dospit pentru inca 10 minute. In acest mod gogosile vor fi si mai pufoase.

Prajirea gogosilor :
7

Intr-un ceaun adanc, puneti ulei din abundenta. Dupa ce acesta s-a incins suficient (eu il verific cu bucatele mici de coca, ramase de la gogosi) puneti gogosile in uleiul fierbinte. Trebuie sa dati focul mic, ca sa nu se rumeneasca prea tare.

8

Lasati gogosile sa se prajeasca pe fiecare parte pana ce devin aurii.

9

Dupa ce se racesc, le puteti servi simple, cu ciocolata sau pudrate cu zahar. 🙂

Ingrediente

 500 gr faina
 350 ml lapte
 30 gr drojdie
 2 galbenusuri
 2 zahar vanilat
 1 tbsp zahar
 1 sare
 1 coaja de lamaie
 1 ulei pentru prajit

Indicații

1

Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar. Drojdia se va dizolva rapid. Intre timp se bat galbenusurile cu faina, cu ajutorul unui mixer.

2

Se adauga sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si laptele. Nu uitati sa adaugati si restul de faina.

3

Se framanta bine, pana devine un aluat elastic, apoi se lasa la crescut timp de 30 de minute.

Pregatirea gogosilor :
4

Dupa ce a dospit, aluatul se intinde pe un blat tapetat cu faina.

5

Gogosile rotunde le puteti obtine cu ajutorul unei forme speciala sau a unui pahar.

6

Dupa decupare, lasati aluatul la dospit pentru inca 10 minute. In acest mod gogosile vor fi si mai pufoase.

Prajirea gogosilor :
7

Intr-un ceaun adanc, puneti ulei din abundenta. Dupa ce acesta s-a incins suficient (eu il verific cu bucatele mici de coca, ramase de la gogosi) puneti gogosile in uleiul fierbinte. Trebuie sa dati focul mic, ca sa nu se rumeneasca prea tare.

8

Lasati gogosile sa se prajeasca pe fiecare parte pana ce devin aurii.

9

Dupa ce se racesc, le puteti servi simple, cu ciocolata sau pudrate cu zahar. 🙂

Note

Gogosi pufoase