Imi era dor de gogosile bunicii. 🙂
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar. Drojdia se va dizolva rapid. Intre timp se bat galbenusurile cu faina, cu ajutorul unui mixer.
Se adauga sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si laptele. Nu uitati sa adaugati si restul de faina.
Se framanta bine, pana devine un aluat elastic, apoi se lasa la crescut timp de 30 de minute.
Dupa ce a dospit, aluatul se intinde pe un blat tapetat cu faina.
Gogosile rotunde le puteti obtine cu ajutorul unei forme speciala sau a unui pahar.
Dupa decupare, lasati aluatul la dospit pentru inca 10 minute. In acest mod gogosile vor fi si mai pufoase.
Intr-un ceaun adanc, puneti ulei din abundenta. Dupa ce acesta s-a incins suficient (eu il verific cu bucatele mici de coca, ramase de la gogosi) puneti gogosile in uleiul fierbinte. Trebuie sa dati focul mic, ca sa nu se rumeneasca prea tare.
Lasati gogosile sa se prajeasca pe fiecare parte pana ce devin aurii.
Dupa ce se racesc, le puteti servi simple, cu ciocolata sau pudrate cu zahar. 🙂
Ingrediente
Indicații
Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar. Drojdia se va dizolva rapid. Intre timp se bat galbenusurile cu faina, cu ajutorul unui mixer.
Se adauga sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si laptele. Nu uitati sa adaugati si restul de faina.
Se framanta bine, pana devine un aluat elastic, apoi se lasa la crescut timp de 30 de minute.
Dupa ce a dospit, aluatul se intinde pe un blat tapetat cu faina.
Gogosile rotunde le puteti obtine cu ajutorul unei forme speciala sau a unui pahar.
Dupa decupare, lasati aluatul la dospit pentru inca 10 minute. In acest mod gogosile vor fi si mai pufoase.
Intr-un ceaun adanc, puneti ulei din abundenta. Dupa ce acesta s-a incins suficient (eu il verific cu bucatele mici de coca, ramase de la gogosi) puneti gogosile in uleiul fierbinte. Trebuie sa dati focul mic, ca sa nu se rumeneasca prea tare.
Lasati gogosile sa se prajeasca pe fiecare parte pana ce devin aurii.
Dupa ce se racesc, le puteti servi simple, cu ciocolata sau pudrate cu zahar. 🙂