Drob vegetal de linte rosie, ciuperci si migdale

Autorwhatsoanacooking
DificultateÎncepător

O variant de drob sanatoasa, aromata si delicioasa!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 45 minute

Ingrediente:

 120 gr linte rosie
 200 gr migdale
 2 cartofi dulci
 350 gr ciuperci
 1 tsp boia dulce/iute
 sare
 6 oua
 1 tbsp pasta de tomate

Mod de preparare:

1

Am inceput cu lintea pe care am fiert-o pentru 30 de minute, apoi am lasat-o intr-o sita la scurs.

2

Am spalat, am feliat ciupercile si le-am tras la tigaie pana au ajuns usor caramelizate.

3

Intr-un blender am maruntit migdalele si le-am lasat acolo pana cand restul ingredientelor au fost gata.

4

Cartofii dulci i-am feliat subtire si i-am stropit cu ulei de masline. I-am gatit în tigaie, acoperita cu un capac, pentru a se patrunde mai repede. Important este să fie patruns usor cu varful cutitului.

5

Am adaugat cartofii si ciupercile peste migdale, apoi am adaugat lintea fiarta. Am mixat din nou toate ingredientele,nu foarte mult, nu trebuie sa iasa o pasta.

6

Am rasturnat amestecul intr-un castron, am adaugat boia, sare și pasta de tomate.

7

Am adaugat cele 6 oua si am amestecat compozitia cu o spatula.

8

Am preincalzit cuptorul la 175˚C si am tapetat o tava de chec cu hartie de copt.
Am turnat compoziția în forma pregătită . Pentru o aroma mai intensa am mai presarat putina boia.
Am lasat drobul la cuptor pentru aproximativ 60 de minute!

Ingrediente

 120 gr linte rosie
 200 gr migdale
 2 cartofi dulci
 350 gr ciuperci
 1 tsp boia dulce/iute
 sare
 6 oua
 1 tbsp pasta de tomate

Indicații

1

Am inceput cu lintea pe care am fiert-o pentru 30 de minute, apoi am lasat-o intr-o sita la scurs.

2

Am spalat, am feliat ciupercile si le-am tras la tigaie pana au ajuns usor caramelizate.

3

Intr-un blender am maruntit migdalele si le-am lasat acolo pana cand restul ingredientelor au fost gata.

4

Cartofii dulci i-am feliat subtire si i-am stropit cu ulei de masline. I-am gatit în tigaie, acoperita cu un capac, pentru a se patrunde mai repede. Important este să fie patruns usor cu varful cutitului.

5

Am adaugat cartofii si ciupercile peste migdale, apoi am adaugat lintea fiarta. Am mixat din nou toate ingredientele,nu foarte mult, nu trebuie sa iasa o pasta.

6

Am rasturnat amestecul intr-un castron, am adaugat boia, sare și pasta de tomate.

7

Am adaugat cele 6 oua si am amestecat compozitia cu o spatula.

8

Am preincalzit cuptorul la 175˚C si am tapetat o tava de chec cu hartie de copt.
Am turnat compoziția în forma pregătită . Pentru o aroma mai intensa am mai presarat putina boia.
Am lasat drobul la cuptor pentru aproximativ 60 de minute!

Note

Drob vegetal de linte rosie, ciuperci si migdale