Cozonac cu nuca.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se cerne faina și pregătim maiaua.
Intr-un vas punem drojdia cu 1 linguriță de zahăr, 4 linguri de lapte călduț, 1 lingură faină, amestecăm energic și lăsam să își dubleze volumul.
După ce maiaua își dublează volumul o punem peste făină.
Adăugăm gălbenușurile de ou, lămâia, portocala și laptele călduț în care am dizolvat zahărul și am pus vanilia.
Adăgăm și smântâna, untul și uleiul, apoi frământăm cam 20 de minute în total.
Lăsam la dospit 1 oră bună.
Bateti bine albușurile cu zahărul până devin o bezea, apoi adăugați nuca, romul și cacaua.
Am împărțit aluatul în patru părți egale, am întins cu sucitorul, am pus crema, apoi rahatul după care am împletit și îl mai las la crescut în tăvi aproximativ 20 de minute.
Înainte să bag cozonaci în cuptor i-am uns cu gălbenuș de ou.
La cuptor ținem 1 oră la 160˚C.
Ingrediente
Indicații
Se cerne faina și pregătim maiaua.
Intr-un vas punem drojdia cu 1 linguriță de zahăr, 4 linguri de lapte călduț, 1 lingură faină, amestecăm energic și lăsam să își dubleze volumul.
După ce maiaua își dublează volumul o punem peste făină.
Adăugăm gălbenușurile de ou, lămâia, portocala și laptele călduț în care am dizolvat zahărul și am pus vanilia.
Adăgăm și smântâna, untul și uleiul, apoi frământăm cam 20 de minute în total.
Lăsam la dospit 1 oră bună.
Bateti bine albușurile cu zahărul până devin o bezea, apoi adăugați nuca, romul și cacaua.
Am împărțit aluatul în patru părți egale, am întins cu sucitorul, am pus crema, apoi rahatul după care am împletit și îl mai las la crescut în tăvi aproximativ 20 de minute.
Înainte să bag cozonaci în cuptor i-am uns cu gălbenuș de ou.
La cuptor ținem 1 oră la 160˚C.