Raviolli cu urzici

AutorCristinaStaiculescu
DificultateIntermediar

Când eram mică mama gătea urzicile doar în ciorbă, dar pentru că îmi plac foarte mult și sunt printre verdețurile mele preferate, am încercat să găsesc noi rețete cu minunățiile astea ale naturii.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1 ou
 1 gălbenuș de ou
 250 gr făină
 2-3 linguri apă (dacă e nevoie)
 350 - 400 g urzici
 100 ml smântână lichidă
 parmezan
 sare, piper, ulei de măsline, nucșoară
 2-3 căței de usturoi

Mod de preparare:

1

Facem o gaură în făină, unde adăugăm ouăle bătute și frâmântăm bine aluatul. Dacă este nevoie, adăugăm și apă, frământăm pentru 10 minute și lăsăm aluatul să se odihnească puțin.

2

Între timp, spălăm urzicile și le opărim pentru 2-3 minute în apă clocotită. Trecem uzicile scurse și opărite prin blender/chopper, condimentăm cu sare, piper, nucșoară și usturoiul pisat.
Lăsăm umplutura deoparte.

3

Revenim la aluat.
Dacă avem un aparat pentru paste, trecem aluatul prin el până devine foarte subțire de 2-3 mm. Dacă nu avem aparat, folosim un sucitor pentru aluat, până ajunge la grosimea de mai sus. Putem folosi o formă (cerc, pătrat) pentru a decupa aluatul.

4

În decupăturile obținute, punem umplutura de urzici, ungem marginile aluatului cu puțină apă și îmbinăm marginile, după care putem folosi o furculiță pentru a da un model. Facem asta până când terminăm ingredientele.

5

Punem la fiert apă cu sare, când clocotește punem ravioli la fiert pentru 10-12 minute.

6

În timp ce fierb ravioli facem sosul, într-o tigaie punem o lingură de ulei de măsline, un cățel de usturoi tocat mărunt și turnăm smântâna lichidă, condimentăm cu sare și piper.

7

Când s-au fiert ravioli, îi adăugăm peste sosul alb. Dacă ni se pare prea gros, punem 1-2 linguri din apa în care au fiert pastele.

8

Servim cu parmezan și busuioc proaspăt.

Ingrediente

 1 ou
 1 gălbenuș de ou
 250 gr făină
 2-3 linguri apă (dacă e nevoie)
 350 - 400 g urzici
 100 ml smântână lichidă
 parmezan
 sare, piper, ulei de măsline, nucșoară
 2-3 căței de usturoi

Indicații

1

Facem o gaură în făină, unde adăugăm ouăle bătute și frâmântăm bine aluatul. Dacă este nevoie, adăugăm și apă, frământăm pentru 10 minute și lăsăm aluatul să se odihnească puțin.

2

Între timp, spălăm urzicile și le opărim pentru 2-3 minute în apă clocotită. Trecem uzicile scurse și opărite prin blender/chopper, condimentăm cu sare, piper, nucșoară și usturoiul pisat.
Lăsăm umplutura deoparte.

3

Revenim la aluat.
Dacă avem un aparat pentru paste, trecem aluatul prin el până devine foarte subțire de 2-3 mm. Dacă nu avem aparat, folosim un sucitor pentru aluat, până ajunge la grosimea de mai sus. Putem folosi o formă (cerc, pătrat) pentru a decupa aluatul.

4

În decupăturile obținute, punem umplutura de urzici, ungem marginile aluatului cu puțină apă și îmbinăm marginile, după care putem folosi o furculiță pentru a da un model. Facem asta până când terminăm ingredientele.

5

Punem la fiert apă cu sare, când clocotește punem ravioli la fiert pentru 10-12 minute.

6

În timp ce fierb ravioli facem sosul, într-o tigaie punem o lingură de ulei de măsline, un cățel de usturoi tocat mărunt și turnăm smântâna lichidă, condimentăm cu sare și piper.

7

Când s-au fiert ravioli, îi adăugăm peste sosul alb. Dacă ni se pare prea gros, punem 1-2 linguri din apa în care au fiert pastele.

8

Servim cu parmezan și busuioc proaspăt.

Note

Raviolli cu urzici