Tagliatele cu somon

AutorDia și Bucătăria🍴
DificultateIntermediar

Tagliatele🍝 cu somon🐟 - o rețetă făcută la inspirație din dragoste pentru paste. Au un gust deosebit atât imediat ce le-am luat de pe foc, cât și a doua zi. Pofta bună sa aveți și abia aștept să imi spuneti cum vi s-au părut.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 500 gr somon
 250 gr paste
 3 căței de usturoi
 400 ml smântână de gătit
 2 parmezan
 200 gr cașcaval ras
 50 ml zeamă lămâie
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 1 baton pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

1

Fierbem pastele pentru 10 minute în apă, cu puțină sare și o lingură de ulei.

2

Călim usturoiul mărunțit.

3

Prăjim somonul în ulei de măsline, lângă usturoiul deja mărunțit.

4

Adăugăm peste pește, zeama de la jumătate de lămâie.

5

După 7 minute, scoatem peștele din tigaie și îl punem pe un șervețel absorbant.

6

In tigaia deja folosita, punem smântâna și un polonic de apă în care au fiert pastele.

7

Adăugam cașcavalul ras.

8

Adăugam pastele, amestecăm ușor, până ce toate pastele vor fi acoperite de sos.

9

Adăugăm somonul și mai lăsăm pe foc pentru încă 5 minute.

Ingrediente

 500 gr somon
 250 gr paste
 3 căței de usturoi
 400 ml smântână de gătit
 2 parmezan
 200 gr cașcaval ras
 50 ml zeamă lămâie
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 1 baton pătrunjel proaspăt

Indicații

1

Fierbem pastele pentru 10 minute în apă, cu puțină sare și o lingură de ulei.

2

Călim usturoiul mărunțit.

3

Prăjim somonul în ulei de măsline, lângă usturoiul deja mărunțit.

4

Adăugăm peste pește, zeama de la jumătate de lămâie.

5

După 7 minute, scoatem peștele din tigaie și îl punem pe un șervețel absorbant.

6

In tigaia deja folosita, punem smântâna și un polonic de apă în care au fiert pastele.

7

Adăugam cașcavalul ras.

8

Adăugam pastele, amestecăm ușor, până ce toate pastele vor fi acoperite de sos.

9

Adăugăm somonul și mai lăsăm pe foc pentru încă 5 minute.

Note

Tagliatele cu somon