După o perioadă în care prăjiturile au fost în top, e nevoie și de ceva sărat, numai bun de ronțăit în timp ce vizionăm cu film, ne uităm la Tv sau citim o carte.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Drojdia se pune la dizolvat în 50 ml apă călduță și se lasă 10 minute.
Într-un bol punem mix-ul pentru ceva sărat, adăugăm drojdia, oțetul, oul, untul moale și începem să frământăm. La nevoie, ne mai ajutăm de făină sau de ulei. Aluatul se lasă 1 oră la crescut.
După ce aluatul a crescut, presarăm făină pe blatul de lucru și întindem aluatul. Decupăm cu ajutorul unei forme pentru covrigi sau tăiem fâșii cu ajutorul unui cuțit.
Pregătim o tavă cu foaie de copt unde punem covrigii și fâșiile, pe care le sucim după dorință, ungem aluatul cu gălbenuș amestecat cu lapte. Peste ele presarăm puțină sare și chimen.
Sărățelele se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15 minute.
Ingrediente
Indicații
Drojdia se pune la dizolvat în 50 ml apă călduță și se lasă 10 minute.
Într-un bol punem mix-ul pentru ceva sărat, adăugăm drojdia, oțetul, oul, untul moale și începem să frământăm. La nevoie, ne mai ajutăm de făină sau de ulei. Aluatul se lasă 1 oră la crescut.
După ce aluatul a crescut, presarăm făină pe blatul de lucru și întindem aluatul. Decupăm cu ajutorul unei forme pentru covrigi sau tăiem fâșii cu ajutorul unui cuțit.
Pregătim o tavă cu foaie de copt unde punem covrigii și fâșiile, pe care le sucim după dorință, ungem aluatul cu gălbenuș amestecat cu lapte. Peste ele presarăm puțină sare și chimen.
Sărățelele se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15 minute.