Pulled pork sandwich

AutorHunger Management by LD
DificultateIntermediar

Un sandwich gustos cu pulpa de porc gătită slow.

ShareSave
Randamente10 porțiiTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare22 oreTimp total22 ore 45 minute

Ingrediente:

Pentru pulled pork :
 1,50 kg pulpa de porc fără os
 1 mg zahar brun
 1 mg zahar alb
 ½ mg boia dulce afumata
 2 usturoi pudra
 2 ceapa pudra
 ½ tsp chilli
 1 tsp ghimbir pudra
 1 tbsp sare
 1 tbsp piper
Salata coleslaw :
 1 varza alba mica
 2 morcovi ras marunt
 3 maioneza
 sare, piper după gust
Cartofi dulci cu rozmarin :
 3 cartofi dulci medii
 2 rozmarin uscat
 2 ulei de masline
 2 sare

Mod de preparare:

Pulled pork :
1

Am amestecat toate condimentele intr-un bol.

2

Pulpă de porc fără os, întreaga am masat-o cu mixul de condimente (un sfert din condimente le păstrăm pentru mai târziu).

3

În punga speciala pentru aparatului de vidat am introdus pulpa și am sigilat în doua locuri diferite cu aparatul de vidat.

4

Pulpa am gătit-o la aparatul de sous-vide pentru 18-24 ore la 78,5 C.

5

După ce a trecut timpul, am scos pulpă de porc din punga și am lăsat-o la răcit 40 de minute. Păstrăm sucul lăsat în punga pentru prepararea sosului.

6

Porcul l-am așezat pe un grilaj și l-am acoperit și cu restul condimentelor.

7

Am introdus în cuptorul preîncălzit la 220˚C setat doar pe coacere de sus, pentru 20 de minute. Carnea trebuie sa aibă o crusta formata din condimente dar sa nu fie arsa - culoarea ideala este cea de caramel închis la culoare.

8

L-am scos din cuptor și după 30 de minute l-am făcut fâșii folosind o furculița.

9

Pentru sos am strecurat sucul rămas de la porc printr-o sita, apoi am încălzit sosul într-o oala.

10

Separat am amestecat 2 lingurițe de amidon cu 3 linguri de apa. Se pune în sosul care fierbe și se amesteca pana se îngroașă.

Salata coleslaw :
11

Varza am taiat-o fin si am amestecat cu morcovul ras, maioneza si sarea si piperul într-un bol.

Cartofi dulci cu rozmarin :
12

Am preincalzit cuptorul la 220˚C.

13

Am spalat bine cartofii si i-am taiat sub forma de wedges.

14

Am amestecat cartofii, uleiul de masline, rozmarinul, sarea si piperul intr-un bol.

15

Am asezat cartofii in tava, astfel incat sa nu stea ingramaditi pentru a se coace uniform.

16

I-am lasat 15 minute in cuptor apoi i-am scos pentru a-i intoarce si i-am dat inca 20 de minute.

Servire :
17

Înainte de servire se încălzește carnea într-o tigaie împreună cu o parte din sos. Noi i-am servit in chifle facute in casa, am pus si salata in sandwich si garnitura au fost cartofii dulci.

Ingrediente

Pentru pulled pork :
 1,50 kg pulpa de porc fără os
 1 mg zahar brun
 1 mg zahar alb
 ½ mg boia dulce afumata
 2 usturoi pudra
 2 ceapa pudra
 ½ tsp chilli
 1 tsp ghimbir pudra
 1 tbsp sare
 1 tbsp piper
Salata coleslaw :
 1 varza alba mica
 2 morcovi ras marunt
 3 maioneza
 sare, piper după gust
Cartofi dulci cu rozmarin :
 3 cartofi dulci medii
 2 rozmarin uscat
 2 ulei de masline
 2 sare

Indicații

Pulled pork :
1

Am amestecat toate condimentele intr-un bol.

2

Pulpă de porc fără os, întreaga am masat-o cu mixul de condimente (un sfert din condimente le păstrăm pentru mai târziu).

3

În punga speciala pentru aparatului de vidat am introdus pulpa și am sigilat în doua locuri diferite cu aparatul de vidat.

4

Pulpa am gătit-o la aparatul de sous-vide pentru 18-24 ore la 78,5 C.

5

După ce a trecut timpul, am scos pulpă de porc din punga și am lăsat-o la răcit 40 de minute. Păstrăm sucul lăsat în punga pentru prepararea sosului.

6

Porcul l-am așezat pe un grilaj și l-am acoperit și cu restul condimentelor.

7

Am introdus în cuptorul preîncălzit la 220˚C setat doar pe coacere de sus, pentru 20 de minute. Carnea trebuie sa aibă o crusta formata din condimente dar sa nu fie arsa - culoarea ideala este cea de caramel închis la culoare.

8

L-am scos din cuptor și după 30 de minute l-am făcut fâșii folosind o furculița.

9

Pentru sos am strecurat sucul rămas de la porc printr-o sita, apoi am încălzit sosul într-o oala.

10

Separat am amestecat 2 lingurițe de amidon cu 3 linguri de apa. Se pune în sosul care fierbe și se amesteca pana se îngroașă.

Salata coleslaw :
11

Varza am taiat-o fin si am amestecat cu morcovul ras, maioneza si sarea si piperul într-un bol.

Cartofi dulci cu rozmarin :
12

Am preincalzit cuptorul la 220˚C.

13

Am spalat bine cartofii si i-am taiat sub forma de wedges.

14

Am amestecat cartofii, uleiul de masline, rozmarinul, sarea si piperul intr-un bol.

15

Am asezat cartofii in tava, astfel incat sa nu stea ingramaditi pentru a se coace uniform.

16

I-am lasat 15 minute in cuptor apoi i-am scos pentru a-i intoarce si i-am dat inca 20 de minute.

Servire :
17

Înainte de servire se încălzește carnea într-o tigaie împreună cu o parte din sos. Noi i-am servit in chifle facute in casa, am pus si salata in sandwich si garnitura au fost cartofii dulci.

Note

Pulled pork sandwich