Sarmale cu mămăliguță.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Începem prin a înăbuși ceapa mărunțită într-o tigaie cu ulei și un praf de sare. Dorim sa obținem ceapa gălbui, nu arsă.
Fierbem aproximativ o cană de orez cu bob rotund, până acesta iși dublează volumul. Nu îl fierbem cât trebuie pentru că acesta va fierbe împreună cu sarmalele.
Lăsăm la racit ceapa și orezul și ne ocupam de carnea tocată.
Punem carnea tocata într-un bol mare, adăugăm cimbrul, sare, piper, o lingură de paste de tomate și o lingură de boia dulce iar când s-au răcit, adăugăm ceapa călită și orezul.
Amestecam până devine un amestec omogen.
Varza murată trebuie desfăcută frunză cu frunză, tăiat cotorul fiecărei frunze și pusă într-un bol mare, acopeită cu apă, la desărat. Daca varza este prea sărată, sarmalele de asemenea vor fi prea sărate.
Începem împăturitul sarmalelor. Cu o lingura luați compozitie și puneți în capătul foii de varză, pe mijloc. Rulați spre interior, iar o margine de frunza îndoiti-o spre interior. Continuati sa rulati până la capăt. Al doilea capat al sarmalei, îl îndesăm cu degetul înauntrul sarmalei ușor. Procedăm la fel cu toate sarmalele până le rulăm pe toate.
Pe fundul cratiței în care vom fierbe sarmalele, punem varza mărunțită ce va ocroti sarmalele și nu se vor arde. Apoi punem sarmalele în oală una lângă alta. Între straturile de sarmale punem frunze de dafin, combru și pentru o aroma mai puternică adăugați bucațele de slanină și șorici de porc.
Deasupra, ca și capac, mai punem un rând de varza mărunțită. La final adăugăm apă, ca sarmalele să fiarbă. Verificam din cand în când și mai adăugăm apă.
Sarmalele trebuie fierte la foc mic pentru minim 1 ora jumatate.
Pentru o extra rumenire, recomand să le băgați jumătate de ora la cuptor și să mai eliminați din apă atunci cand le bagati la cuptor.
Ingrediente
Indicații
Începem prin a înăbuși ceapa mărunțită într-o tigaie cu ulei și un praf de sare. Dorim sa obținem ceapa gălbui, nu arsă.
Fierbem aproximativ o cană de orez cu bob rotund, până acesta iși dublează volumul. Nu îl fierbem cât trebuie pentru că acesta va fierbe împreună cu sarmalele.
Lăsăm la racit ceapa și orezul și ne ocupam de carnea tocată.
Punem carnea tocata într-un bol mare, adăugăm cimbrul, sare, piper, o lingură de paste de tomate și o lingură de boia dulce iar când s-au răcit, adăugăm ceapa călită și orezul.
Amestecam până devine un amestec omogen.
Varza murată trebuie desfăcută frunză cu frunză, tăiat cotorul fiecărei frunze și pusă într-un bol mare, acopeită cu apă, la desărat. Daca varza este prea sărată, sarmalele de asemenea vor fi prea sărate.
Începem împăturitul sarmalelor. Cu o lingura luați compozitie și puneți în capătul foii de varză, pe mijloc. Rulați spre interior, iar o margine de frunza îndoiti-o spre interior. Continuati sa rulati până la capăt. Al doilea capat al sarmalei, îl îndesăm cu degetul înauntrul sarmalei ușor. Procedăm la fel cu toate sarmalele până le rulăm pe toate.
Pe fundul cratiței în care vom fierbe sarmalele, punem varza mărunțită ce va ocroti sarmalele și nu se vor arde. Apoi punem sarmalele în oală una lângă alta. Între straturile de sarmale punem frunze de dafin, combru și pentru o aroma mai puternică adăugați bucațele de slanină și șorici de porc.
Deasupra, ca și capac, mai punem un rând de varza mărunțită. La final adăugăm apă, ca sarmalele să fiarbă. Verificam din cand în când și mai adăugăm apă.
Sarmalele trebuie fierte la foc mic pentru minim 1 ora jumatate.
Pentru o extra rumenire, recomand să le băgați jumătate de ora la cuptor și să mai eliminați din apă atunci cand le bagati la cuptor.