O rețetă simplă și delicioasă datorită combinației dintre mac și vanilie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se bat albușurile cu zahărul spumă, se adaugă macul si fulgii de cocos și se amestecă cu grijă. Se adaugă și făina amestecandu-se cu grijă. În cuptorul încălzit la 180˚C se pune aluatul la copt 20 minute.
Nu se deschide deloc ușa de la cuptor. După ce s-a copt se scoate și se lasă la răcit.
Se amestecă faina, zahărul, laptele, gălbenușurile și esența de vanilie fără unt și se pun pe foc. Se amestecă cu un tel în continuu până se îngroașă compoziția, după aceea se dă jos de pe foc. Când este aproape răcită, se adauga untul și se amestecă.
Se întinde crema peste blat.
După ce am pus crema uniform, adaugăm biscuiții pe rând, unul lângă altul până când acoperim toată crema. Este important ca biscuitii sa fie așezați la fel deoarece când o să tăiem prajitura fiecare bucată va fi cât un biscuite.
Topim ciocolata si amestecam cu frisca si cu untul. Turnăm glazura și uniformizam frumos, apoi totul merge la frigider pentru minim 2 ore.
După ce stă la rece se pot presăra fulgi de cocos peste glazură.
Ingrediente
Indicații
Se bat albușurile cu zahărul spumă, se adaugă macul si fulgii de cocos și se amestecă cu grijă. Se adaugă și făina amestecandu-se cu grijă. În cuptorul încălzit la 180˚C se pune aluatul la copt 20 minute.
Nu se deschide deloc ușa de la cuptor. După ce s-a copt se scoate și se lasă la răcit.
Se amestecă faina, zahărul, laptele, gălbenușurile și esența de vanilie fără unt și se pun pe foc. Se amestecă cu un tel în continuu până se îngroașă compoziția, după aceea se dă jos de pe foc. Când este aproape răcită, se adauga untul și se amestecă.
Se întinde crema peste blat.
După ce am pus crema uniform, adaugăm biscuiții pe rând, unul lângă altul până când acoperim toată crema. Este important ca biscuitii sa fie așezați la fel deoarece când o să tăiem prajitura fiecare bucată va fi cât un biscuite.
Topim ciocolata si amestecam cu frisca si cu untul. Turnăm glazura și uniformizam frumos, apoi totul merge la frigider pentru minim 2 ore.
După ce stă la rece se pot presăra fulgi de cocos peste glazură.