Pizza de casă cu aluat simplu.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Drojdia, zahărul și jumătate din cantitatea de apă se amestecă și se lasă de-o parte pentru 15 minute.
După 15 minute, se adaugă și restul de apă (caldă), uleiul de măsline, sarea și făina.
Se omogenizează ingredientele cu mâna până se obține un aluat. Dacă aluatul este lipicios, se mai adaugă făină până când nu se mai lipește de mâini.
Se lasă la dospit pentru aproximativ 30 de minute.
După ce s-a dospit aluatul, se întinde pe blatul de lucru cu un făcăleț și se pune în tavă.
Peste aluat se pune sosul de pizza și se dă totul la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 10 minute.
După cele 10 minute în care aluatul s-a precopt, se adaugă salamul feliat subțire, mozzarella, opțional busuioc (eu nu am avut 😛 ) și alte ingrediente în funcție de preferințe.
Se coace pentru încă 10-15 minute.
Ingrediente
Indicații
Drojdia, zahărul și jumătate din cantitatea de apă se amestecă și se lasă de-o parte pentru 15 minute.
După 15 minute, se adaugă și restul de apă (caldă), uleiul de măsline, sarea și făina.
Se omogenizează ingredientele cu mâna până se obține un aluat. Dacă aluatul este lipicios, se mai adaugă făină până când nu se mai lipește de mâini.
Se lasă la dospit pentru aproximativ 30 de minute.
După ce s-a dospit aluatul, se întinde pe blatul de lucru cu un făcăleț și se pune în tavă.
Peste aluat se pune sosul de pizza și se dă totul la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 10 minute.
După cele 10 minute în care aluatul s-a precopt, se adaugă salamul feliat subțire, mozzarella, opțional busuioc (eu nu am avut 😛 ) și alte ingrediente în funcție de preferințe.
Se coace pentru încă 10-15 minute.