Plăcintă cu mere e perfectă pentru momentele cand iti e pofta de ceva dulce, dar vrei sa iti aduci aminte si de copilărie. Asta e placinta copilăriei mele, si mereu o pregătesc cu drag ,cu gândul la bunicii mei.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele uscate într-un bol, apoi se pune untul rece tăiat cubulete. Se frământă delicat cu buricele degetelor pana se obtine un amestec nisipos in care inca se vad bilete mici de grăsime.
Amestecam ouale ,smantana si coaja de lamaie, apoi le combinam cu ingredientele uscate, fără a exagera cu amestecarea pentru a nu se încălzi aluatul.
Cand aluatul e gata, se împarte în 2 părți egale, pe care le infoliem si le băgăm la frigider pana ne ocupam de mere.
Merele, curățate de coajă, se dau pe razatoare. Apoi se storc putin de zeama si se pun într-o oală la călit pe foc mic împreună cu zahărul, zeama de lămâie și scortisoara, pentru aproximativ 10 minute.
Se încinge cuptorul la 180°C . Se scoate de la frigider o parte din aluat , se întinde foaia si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun merele rase și calite ( să nu fie fierbinți). Deasupra se adaugă și cea de-a doua parte a aluatului,întinsă foaie .
Se ia o furculița si se inteapa foaia de deasupra pentru a permite aburilor sa iasa din interior.
Placinta se coace 45-50 de minute la 180°C in cuptor cu ventilatie.
După ce s-a răcit, se presară un strat generos de zahar pudră cu aroma de vanilie deasupra.
Spor sa aveti, si pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Se amesteca ingredientele uscate într-un bol, apoi se pune untul rece tăiat cubulete. Se frământă delicat cu buricele degetelor pana se obtine un amestec nisipos in care inca se vad bilete mici de grăsime.
Amestecam ouale ,smantana si coaja de lamaie, apoi le combinam cu ingredientele uscate, fără a exagera cu amestecarea pentru a nu se încălzi aluatul.
Cand aluatul e gata, se împarte în 2 părți egale, pe care le infoliem si le băgăm la frigider pana ne ocupam de mere.
Merele, curățate de coajă, se dau pe razatoare. Apoi se storc putin de zeama si se pun într-o oală la călit pe foc mic împreună cu zahărul, zeama de lămâie și scortisoara, pentru aproximativ 10 minute.
Se încinge cuptorul la 180°C . Se scoate de la frigider o parte din aluat , se întinde foaia si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun merele rase și calite ( să nu fie fierbinți). Deasupra se adaugă și cea de-a doua parte a aluatului,întinsă foaie .
Se ia o furculița si se inteapa foaia de deasupra pentru a permite aburilor sa iasa din interior.
Placinta se coace 45-50 de minute la 180°C in cuptor cu ventilatie.
După ce s-a răcit, se presară un strat generos de zahar pudră cu aroma de vanilie deasupra.
Spor sa aveti, si pofta buna!