O prajitura dulce si racoritoare in acelasi timp.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amesteca cele 10 linguri de ulei, cu 10 linguri d e lapte, 10 linguri de zahar, 2 oua, amoniacul stins in otet, praful de sare, esenta de vaniliea, zaharul vanilinat si faina pana obtinem o coca neteda, nelipicioasa. Este posibil sa mai fie nevoie sa mai adaugati un pic de faina, in functie de marimea oualelor folosite. Coca se poate framanta si la aparat.
Se imparte coca in 4-5 foi (daca framant manual imi ies 4 foi, daca framant la masina imi ies 5 foi).
Se intinde fiecare foaie si se coace pe dosul unei tavi tapetate cu faina. (timpul de coacere este de cateva minute). Foile se aseaza una peste alta.
Dupa realizarea foilor de prajitura se prepara crema astfel :
se "ard" (topesc) 16 linguri de zahar pana devine galben-maroniu. (trebuie avut grija sa nu devina amar).
Se amesteca cu mixerul litrul de lapte cu cele 8 lingui de faina si lingua de cacao.
Dupa ce s-a caramelizat zaharul se adauga amestecul de lapte peste acesta. Zaharul se va solidifica, dar amesteca in continuare.
Dupa ce se topeste zaharul solidificat si se fierbe crema, se opreste focul si se adauga pachetul de margarina. Se amesteca pana se topeste margarina.
Se aseaza crema fierbinte intre foi. Se pune o hartie de copt deasupra si se preseaza prajitura cu un obiect greu (eu am pus de exemplu o tava cu drob deasupra).
Se lasa prajitura cel putin 3 ore pana a fi taiata. De obicei eu o fac seara si taiem din ea a doua zi.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Se amesteca cele 10 linguri de ulei, cu 10 linguri d e lapte, 10 linguri de zahar, 2 oua, amoniacul stins in otet, praful de sare, esenta de vaniliea, zaharul vanilinat si faina pana obtinem o coca neteda, nelipicioasa. Este posibil sa mai fie nevoie sa mai adaugati un pic de faina, in functie de marimea oualelor folosite. Coca se poate framanta si la aparat.
Se imparte coca in 4-5 foi (daca framant manual imi ies 4 foi, daca framant la masina imi ies 5 foi).
Se intinde fiecare foaie si se coace pe dosul unei tavi tapetate cu faina. (timpul de coacere este de cateva minute). Foile se aseaza una peste alta.
Dupa realizarea foilor de prajitura se prepara crema astfel :
se "ard" (topesc) 16 linguri de zahar pana devine galben-maroniu. (trebuie avut grija sa nu devina amar).
Se amesteca cu mixerul litrul de lapte cu cele 8 lingui de faina si lingua de cacao.
Dupa ce s-a caramelizat zaharul se adauga amestecul de lapte peste acesta. Zaharul se va solidifica, dar amesteca in continuare.
Dupa ce se topeste zaharul solidificat si se fierbe crema, se opreste focul si se adauga pachetul de margarina. Se amesteca pana se topeste margarina.
Se aseaza crema fierbinte intre foi. Se pune o hartie de copt deasupra si se preseaza prajitura cu un obiect greu (eu am pus de exemplu o tava cu drob deasupra).
Se lasa prajitura cel putin 3 ore pana a fi taiata. De obicei eu o fac seara si taiem din ea a doua zi.
Pofta buna!