Tuturor ni se întâmplă uneori să fim pe fugă, sau să îi fie prea foame copilului și să nu avem prea mult timp la dispoziție să pregătim masa, sau poate pur și simplu nu avem chef să petrecem prea mult timp în bucătărie.
Pastele ne salvează de multe ori. Sunt iubite de majoritatea copiilor, sunt foarte versatile și nu durează mult până ajung în farfurie. Mai ales dacă și sosul se face super repede.
Noi le-am servit până acum în diverse variante 👉simple, cu porumb sau mazăre fiartă, cu buchețele de broccoli fiert, sau cu pastramă baby friendly ori resturi de friptură tăiată cubulețe.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Fierbeți pastele conform timpului menționat pe ambalaj.
Între timp topiți untul într-o tigaie.
Adăugați făina și gătiți aproximativ 1 minut.
Încorporați laptele treptat, amestecând continuu cu un tel până ce nu mai sunt cocoloașe.
Asezonați cu piper, puțină nucșoară și piper cayenne (dacă folosiți) și mai fierbeți timp de 3-4 minute, până se îngroașă sosul.
Luați de pe foc, adăugați brânza rasă și amestecați bine.
Turnați sosul peste pastele fierte și scurse de apă, amestecați bine și serviți imediat.
Ingrediente
Indicații
Fierbeți pastele conform timpului menționat pe ambalaj.
Între timp topiți untul într-o tigaie.
Adăugați făina și gătiți aproximativ 1 minut.
Încorporați laptele treptat, amestecând continuu cu un tel până ce nu mai sunt cocoloașe.
Asezonați cu piper, puțină nucșoară și piper cayenne (dacă folosiți) și mai fierbeți timp de 3-4 minute, până se îngroașă sosul.
Luați de pe foc, adăugați brânza rasă și amestecați bine.
Turnați sosul peste pastele fierte și scurse de apă, amestecați bine și serviți imediat.