Acest tort l-am pregătit pentru 8 martie, dar se poate pregăti pentru orice ocazie, pentru că a venit primăvara, de-acum se găsesc căpșuni, este un tort delicat și feminin, eu l-am decorat cu frișcă și căpșuni.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, pe rând, gălbenușurile, uleiul, apa rece și vanilia pudră, omogenizând. De obicei, la blatul cu nucă pun 7 linguri cu nucă și 2 cu făină, însă de data aceasta l-am vrut mai ușor, așa că am pus 2 linguri cu nucă și aproximativ 7 cu făină. Am specificat exact gramajele la lista cu ingrediente. Se adaugă așadar făina, nuca și praful de copt și menționez că se poate amesteca tot cu mixerul, păstrându-i volumul pufos, dar amestecând lin și omogenizând după fiecare lingură de ingredient uscat adăugată. Se toarnă într-o formă de copt pregătită cu hârtie de copt și se coace aproximativ 27 de minute, la foc potrivit.
Se fierb într-un ibric, pe foc mic, apa cu îndulcitorul și coaja de portocală, aproximativ 5 minute, se dă siropul de pe foc, se lasă la răcit și se adaugă esența de rom. Esențele difuzează mai bine în lichid rece (sau cel puțin eu așa am observat).
Se bat cu mixerul crema mascarpone și frișca lichidă și se adaugă cele două feluri de ciocolată date pe răzătoare, amestecând cu o spatulă sau lingură.
Se taie blatul în 3 foi și se însiropează. Se distribuie uniform crema. Se bate frișca lichidă, până devine pufoasă, ușor moale. Se îmbracă tortul cu frișcă. Apoi restul de frișcă se mai bate ușor până capătă consistența necesară florilor, însă atenție să nu o faceți vârtoasă.
Se ornează tortul cu flori și volanele de pe margini. Se spală căpșunile, se zvântă pe un șervet de hârtie, se taie în jumătăți și se decorează tortul.
Într-un ibric, se pun cuvertura de ciocolată neagră, untul și laptele, se fierb pe foc mic, amestecând până se omogenizează și se îngroașă ușor. Se dă glazura deoparte, se lasă la răcit 2-3 minute, apoi se picură peste tort. Se dă la frigider până la servire.
Dacă ați bătut prea tare frișca, o puteți drege cu o lingură de lapte rece.
Ingrediente
Indicații
Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, pe rând, gălbenușurile, uleiul, apa rece și vanilia pudră, omogenizând. De obicei, la blatul cu nucă pun 7 linguri cu nucă și 2 cu făină, însă de data aceasta l-am vrut mai ușor, așa că am pus 2 linguri cu nucă și aproximativ 7 cu făină. Am specificat exact gramajele la lista cu ingrediente. Se adaugă așadar făina, nuca și praful de copt și menționez că se poate amesteca tot cu mixerul, păstrându-i volumul pufos, dar amestecând lin și omogenizând după fiecare lingură de ingredient uscat adăugată. Se toarnă într-o formă de copt pregătită cu hârtie de copt și se coace aproximativ 27 de minute, la foc potrivit.
Se fierb într-un ibric, pe foc mic, apa cu îndulcitorul și coaja de portocală, aproximativ 5 minute, se dă siropul de pe foc, se lasă la răcit și se adaugă esența de rom. Esențele difuzează mai bine în lichid rece (sau cel puțin eu așa am observat).
Se bat cu mixerul crema mascarpone și frișca lichidă și se adaugă cele două feluri de ciocolată date pe răzătoare, amestecând cu o spatulă sau lingură.
Se taie blatul în 3 foi și se însiropează. Se distribuie uniform crema. Se bate frișca lichidă, până devine pufoasă, ușor moale. Se îmbracă tortul cu frișcă. Apoi restul de frișcă se mai bate ușor până capătă consistența necesară florilor, însă atenție să nu o faceți vârtoasă.
Se ornează tortul cu flori și volanele de pe margini. Se spală căpșunile, se zvântă pe un șervet de hârtie, se taie în jumătăți și se decorează tortul.
Într-un ibric, se pun cuvertura de ciocolată neagră, untul și laptele, se fierb pe foc mic, amestecând până se omogenizează și se îngroașă ușor. Se dă glazura deoparte, se lasă la răcit 2-3 minute, apoi se picură peste tort. Se dă la frigider până la servire.
Dacă ați bătut prea tare frișca, o puteți drege cu o lingură de lapte rece.