Ciocolată de casă cu migdale, sănătoasă și delicioasă, din doar 4 ingrediente, care poate fi savurată după circa 30 de minute de stat la congelator.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am topit untul de cacao, la foc mic și am lăsat vasul câteva minute în chiuveta cu apă rece, timp în care am pregătit celelalte ingrediente.
Am râșnit fulgii de migdale sub formă de pudră, cu ajutorul unei râșnițe pentru cafea.
Am amestecat pudra de migdale cu carobul, apoi le-am integrat în untul de cacao, cu ajutorul unei spatule de silicon. La final am adăugat și mierea, care trebuie să fie în stare lichidă pentru a o putea omogeniza bine în amestecul precedent.
În cazul în care mierea este cristalizată o puteți aduce în stare lichidă punând borcanul într-un ibric cu apă caldă.
Am omogenizat bine de tot compoziția apoi am turnat-o în forme speciale de ciocolată.
Procesul trebuie să se desfășoare rapid și ingredientele să fie bine omogenizate, pentru ca untul de cacao să nu se separe de restul ingredientelor. Dacă nu aveți forme speciale la îndemână, puteți folosi orice alte forme de silicon, cu condiția să turnați compoziția în strat subțire, nu foarte gros.
Se poate servi imediat ce este scoasă de la congelator, așa că cel mai bine este să o păstrați tot la congelator, în cazul în care pregătiți mai multă, cum am făcut eu.
Din cantitățile menționate se obțin 3 tablete a circa 80 de g.
Ingrediente
Indicații
Am topit untul de cacao, la foc mic și am lăsat vasul câteva minute în chiuveta cu apă rece, timp în care am pregătit celelalte ingrediente.
Am râșnit fulgii de migdale sub formă de pudră, cu ajutorul unei râșnițe pentru cafea.
Am amestecat pudra de migdale cu carobul, apoi le-am integrat în untul de cacao, cu ajutorul unei spatule de silicon. La final am adăugat și mierea, care trebuie să fie în stare lichidă pentru a o putea omogeniza bine în amestecul precedent.
În cazul în care mierea este cristalizată o puteți aduce în stare lichidă punând borcanul într-un ibric cu apă caldă.
Am omogenizat bine de tot compoziția apoi am turnat-o în forme speciale de ciocolată.
Procesul trebuie să se desfășoare rapid și ingredientele să fie bine omogenizate, pentru ca untul de cacao să nu se separe de restul ingredientelor. Dacă nu aveți forme speciale la îndemână, puteți folosi orice alte forme de silicon, cu condiția să turnați compoziția în strat subțire, nu foarte gros.
Se poate servi imediat ce este scoasă de la congelator, așa că cel mai bine este să o păstrați tot la congelator, în cazul în care pregătiți mai multă, cum am făcut eu.
Din cantitățile menționate se obțin 3 tablete a circa 80 de g.