Tort cu ciocolata si zmeura

AutorFoxiekate
DificultateIntermediar

Tort bogat in ciocolata, cu bucati de ananas si zmeura.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 20 minuteTimp de preparare3 oreTimp total4 ore 20 minute

Ingrediente:

 190 gr faina
 30 gr cacao
 250 gr unt
 95 gr zahar alb
 95 gr zahar brun
 240 gr ciocolata neagra cu arome
 370 ml apa fiarta
 2 ness
 2 oua
 100 gr ananas conserva
 1 tsp praf de copt
 1 tsp sare
 1 tsp esenta vanilie
 200 gr zmeura
 100 ml smantana pt gatit
 120 gr ciocolata neagra

Mod de preparare:

1

Intr-o cratita am pus la topit untul cu zaharul, ciocolata, apa fiarta, nesul si esenta de vanilie. Am lasat pe foc pana s-au topit. Am luat lichidul de pe foc si l-am lasat putin sa se raceasca.

2

Intr-un castron am amestecat faina cu praful de copt, sarea si cacaua. Peste compozitie am turnat lichidul si am incorporat astfel incat sa nu se faca cocoloase. Treptat am adaugat si ouale si am amestecat bine.

3

Am uns o tava de 23 cm si am pus hartie de copt. Cuptorul trebuie sa fie incins la 180˚C, sus si jos (cuptor electric). Am turnat jumatate de compozitie in tava, am pus si ananasul taiat cubulete si am turnat restul de compozitie. L-am lasat in cuptor pentru 50 de minute.

4

L-am scos din cuptor si l-am lasat la racit. Intre timp am pregatit si ganachul din smantana pentru frisca si ciocolata neagra pe bain-marie. L-am lasat o ora la racit. L-am ornat cu ganache si zmeura. Se lasa in frigider pana la servire.

Ingrediente

 190 gr faina
 30 gr cacao
 250 gr unt
 95 gr zahar alb
 95 gr zahar brun
 240 gr ciocolata neagra cu arome
 370 ml apa fiarta
 2 ness
 2 oua
 100 gr ananas conserva
 1 tsp praf de copt
 1 tsp sare
 1 tsp esenta vanilie
 200 gr zmeura
 100 ml smantana pt gatit
 120 gr ciocolata neagra

Indicații

1

Intr-o cratita am pus la topit untul cu zaharul, ciocolata, apa fiarta, nesul si esenta de vanilie. Am lasat pe foc pana s-au topit. Am luat lichidul de pe foc si l-am lasat putin sa se raceasca.

2

Intr-un castron am amestecat faina cu praful de copt, sarea si cacaua. Peste compozitie am turnat lichidul si am incorporat astfel incat sa nu se faca cocoloase. Treptat am adaugat si ouale si am amestecat bine.

3

Am uns o tava de 23 cm si am pus hartie de copt. Cuptorul trebuie sa fie incins la 180˚C, sus si jos (cuptor electric). Am turnat jumatate de compozitie in tava, am pus si ananasul taiat cubulete si am turnat restul de compozitie. L-am lasat in cuptor pentru 50 de minute.

4

L-am scos din cuptor si l-am lasat la racit. Intre timp am pregatit si ganachul din smantana pentru frisca si ciocolata neagra pe bain-marie. L-am lasat o ora la racit. L-am ornat cu ganache si zmeura. Se lasa in frigider pana la servire.

Note

Tort cu ciocolata si zmeura