Tort bogat in ciocolata, cu bucati de ananas si zmeura.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-o cratita am pus la topit untul cu zaharul, ciocolata, apa fiarta, nesul si esenta de vanilie. Am lasat pe foc pana s-au topit. Am luat lichidul de pe foc si l-am lasat putin sa se raceasca.
Intr-un castron am amestecat faina cu praful de copt, sarea si cacaua. Peste compozitie am turnat lichidul si am incorporat astfel incat sa nu se faca cocoloase. Treptat am adaugat si ouale si am amestecat bine.
Am uns o tava de 23 cm si am pus hartie de copt. Cuptorul trebuie sa fie incins la 180˚C, sus si jos (cuptor electric). Am turnat jumatate de compozitie in tava, am pus si ananasul taiat cubulete si am turnat restul de compozitie. L-am lasat in cuptor pentru 50 de minute.
L-am scos din cuptor si l-am lasat la racit. Intre timp am pregatit si ganachul din smantana pentru frisca si ciocolata neagra pe bain-marie. L-am lasat o ora la racit. L-am ornat cu ganache si zmeura. Se lasa in frigider pana la servire.
Ingrediente
Indicații
Intr-o cratita am pus la topit untul cu zaharul, ciocolata, apa fiarta, nesul si esenta de vanilie. Am lasat pe foc pana s-au topit. Am luat lichidul de pe foc si l-am lasat putin sa se raceasca.
Intr-un castron am amestecat faina cu praful de copt, sarea si cacaua. Peste compozitie am turnat lichidul si am incorporat astfel incat sa nu se faca cocoloase. Treptat am adaugat si ouale si am amestecat bine.
Am uns o tava de 23 cm si am pus hartie de copt. Cuptorul trebuie sa fie incins la 180˚C, sus si jos (cuptor electric). Am turnat jumatate de compozitie in tava, am pus si ananasul taiat cubulete si am turnat restul de compozitie. L-am lasat in cuptor pentru 50 de minute.
L-am scos din cuptor si l-am lasat la racit. Intre timp am pregatit si ganachul din smantana pentru frisca si ciocolata neagra pe bain-marie. L-am lasat o ora la racit. L-am ornat cu ganache si zmeura. Se lasa in frigider pana la servire.