Pui cu unt, portocală și usturoi și cartofi cu parmezan

AutorMancarea_Sugubatului
DificultateÎncepător

E o rețetă care ne place mult și am servit-o cu diverse garnituri.
Până acum nu am adăugat miere și foloseam zeamă de lămâie dar de data aceasta nu am mai avut și am folosit portocală roșie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 5 minute

Ingrediente:

 4 pulpe mari de pui
 70 gr unt topit
 5 căței mari de usturoi
 ½ portocală (sucul de la ea)
 1 tbsp miere de albine (pentru copiii sub 1 an se omite din cauza riscului de botulism)
 boia de ardei dulce
 ierburi de Provence
 piper
Cartofi cu parmezan :
 1 kg cartofi
 1 mână de parmezan ras sau grana padano (pentru copiii sub 1 an se omite din cauza conținutului mare de sare)
 ulei de măsline extravirgin
 piper
 boia de ardei dulce

Mod de preparare:

Puiul :
1

Amestecați untul topit cu usturoiul zdrobit, zeama de lămâie, boia, ierburi și piper.

2

Separați pulpele superioare de copanele, apoi crestați-le puțin.

3

Ungeți bine pulpele cu amestecul de mai devreme și așezați-le într-o tavă mică.

4

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200˚C fără ventilație și coaceți timp de 60-70 minute, sau până se rumenesc frumos deasupra.

Cartofii :
5

Tăiați cartofii în bucăți egale.

6

Turnați peste ei 1-2 linguri de ulei, asezonați cu piper, boia de ardei și amestecați bine, până sunt acoperiți uniform.

7

Așezați cartofii într-o tavă, într-un singur strat și introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200˚C. Eu am folosit tava mare a cuptorului și am pus în ea și tava cu pulpele, iar cartofii pe lângă.

8

Coaceți aproximativ 60-70 minute sau până se rumenesc. Dacă îi tăiați subțiri vor fi gata mai devreme.

9

În ultimele 10 minute adăugați deasupra parmezanul.

10

Am servit cu mix de legume fierte și trase puțin în unt la final.

Ingrediente

 4 pulpe mari de pui
 70 gr unt topit
 5 căței mari de usturoi
 ½ portocală (sucul de la ea)
 1 tbsp miere de albine (pentru copiii sub 1 an se omite din cauza riscului de botulism)
 boia de ardei dulce
 ierburi de Provence
 piper
Cartofi cu parmezan :
 1 kg cartofi
 1 mână de parmezan ras sau grana padano (pentru copiii sub 1 an se omite din cauza conținutului mare de sare)
 ulei de măsline extravirgin
 piper
 boia de ardei dulce

Indicații

Puiul :
1

Amestecați untul topit cu usturoiul zdrobit, zeama de lămâie, boia, ierburi și piper.

2

Separați pulpele superioare de copanele, apoi crestați-le puțin.

3

Ungeți bine pulpele cu amestecul de mai devreme și așezați-le într-o tavă mică.

4

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200˚C fără ventilație și coaceți timp de 60-70 minute, sau până se rumenesc frumos deasupra.

Cartofii :
5

Tăiați cartofii în bucăți egale.

6

Turnați peste ei 1-2 linguri de ulei, asezonați cu piper, boia de ardei și amestecați bine, până sunt acoperiți uniform.

7

Așezați cartofii într-o tavă, într-un singur strat și introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200˚C. Eu am folosit tava mare a cuptorului și am pus în ea și tava cu pulpele, iar cartofii pe lângă.

8

Coaceți aproximativ 60-70 minute sau până se rumenesc. Dacă îi tăiați subțiri vor fi gata mai devreme.

9

În ultimele 10 minute adăugați deasupra parmezanul.

10

Am servit cu mix de legume fierte și trase puțin în unt la final.

Note

Pui cu unt, portocală și usturoi și cartofi cu parmezan