Prajitura cu biscuiți este foarte gustoasă și cu un aspect foarte frumos. 🙂
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o oală turnați zahărul si lăsațil la foc mic pana acesta se topește. După ce zahărul sa topit adăugați apa și amestecați până amestecul devine omogen. Între timp puneți un strat de biscuiți (nesfărmați) in tava si adăugați cate puțin siropul.
Puneți intr-o oală faina si zaharul și amestecațile cu un tel, apoi adăugați treptat laptele ( pentru a nu ieși gogoloașe) și puneți oala pe foc.
Amestecați până compoziția se îngroașă. După ce compoziția sa îngroșat luați-o de pe foc și adăugați untul si esența de vanilie.
Turnați compoziția peste biscuiți și lăsați-o 5 minute la racit.
Intr-un vas puneți frișca lichidă și mixați. Între timp adăugați și zahărul. Când aceasta a devenit mai tare o puteți turna peste stratul de biscuiți și peste cremă apoi puneți-o la frigider pentru 30 de minute.
Puneți la foc mic frișca lichidă până aceasta se încălzește apoi luați-o de pe foc și amestecați-o cu ciocolata până aceasta se îngroașă puțin apoi lasați-o 5 minute la răcit.
După ce sa răcit turnați-o peste cele trei straturi și lasați-o 6 ore la rece de preferat peste noapte.
Ciocolata poiana cu lapte face glazura mult mai bună și lucioasă 🙂.
Ingrediente
Indicații
Într-o oală turnați zahărul si lăsațil la foc mic pana acesta se topește. După ce zahărul sa topit adăugați apa și amestecați până amestecul devine omogen. Între timp puneți un strat de biscuiți (nesfărmați) in tava si adăugați cate puțin siropul.
Puneți intr-o oală faina si zaharul și amestecațile cu un tel, apoi adăugați treptat laptele ( pentru a nu ieși gogoloașe) și puneți oala pe foc.
Amestecați până compoziția se îngroașă. După ce compoziția sa îngroșat luați-o de pe foc și adăugați untul si esența de vanilie.
Turnați compoziția peste biscuiți și lăsați-o 5 minute la racit.
Intr-un vas puneți frișca lichidă și mixați. Între timp adăugați și zahărul. Când aceasta a devenit mai tare o puteți turna peste stratul de biscuiți și peste cremă apoi puneți-o la frigider pentru 30 de minute.
Puneți la foc mic frișca lichidă până aceasta se încălzește apoi luați-o de pe foc și amestecați-o cu ciocolata până aceasta se îngroașă puțin apoi lasați-o 5 minute la răcit.
După ce sa răcit turnați-o peste cele trei straturi și lasați-o 6 ore la rece de preferat peste noapte.
Ciocolata poiana cu lapte face glazura mult mai bună și lucioasă 🙂.