Salată rusească ,,Șuba’’

AutorErica Bodiu
DificultateÎncepător

O salată ușor de făcut și foarte bună.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 4 oua
 2 sfecle rosii
 2 morcovi
 2 cartofi
 maionez
 1 peste marinat
 sare
 piper
 1 pătrunjel

Mod de preparare:

1

Fierbem legumele separat in apa cu sare, apoi le lasam sa se raceasca.
Vom fierbe si ouale, astfel incat acestea sa aiba consistenta tare.

2

Tocam sau radem legumele fierte, apoi tocam marunt ceapa si pestele in cuburi de marime medie. Dam prin razatorea mare albusurile si separat galbenusurile.

3

Punem inelul peste un platou si aranjam un strat de cartofi. Asezonam cu putina sare si piper proaspat macinat, apoi punem un strat de maioneza.
Presaram ceapa tocata, apoi pestele, ce va fi acoperit de morcov ras.
Ungem morcovul cu un strat subtire de maioneza, apoi presaram albusul ras, dar avem grija sa pastram putin si pentru decor. Urmatorul strat este de galbenus ras (si aici pastram putin pentru decor) si acoperim cu sfecla rasa.

4

Un mic pont : sfecla rasa va fi apoi bine stoarsa in pumn, astfel incat sa eliminam lichidul pastrat de acesta. Altfel, exista riscul sa avem lichid pe margine, dar si scurs printre straturile de mai jos si nu vrem sa stricam aspectul final al acestei salate.

5

Peste sfecla rasa punem ultimul strat de maioneza, apoi decoram cu patrunjel verde proaspat tocat, albus, galbesnus si un putina sfecla rasa.

Ingrediente

 4 oua
 2 sfecle rosii
 2 morcovi
 2 cartofi
 maionez
 1 peste marinat
 sare
 piper
 1 pătrunjel

Indicații

1

Fierbem legumele separat in apa cu sare, apoi le lasam sa se raceasca.
Vom fierbe si ouale, astfel incat acestea sa aiba consistenta tare.

2

Tocam sau radem legumele fierte, apoi tocam marunt ceapa si pestele in cuburi de marime medie. Dam prin razatorea mare albusurile si separat galbenusurile.

3

Punem inelul peste un platou si aranjam un strat de cartofi. Asezonam cu putina sare si piper proaspat macinat, apoi punem un strat de maioneza.
Presaram ceapa tocata, apoi pestele, ce va fi acoperit de morcov ras.
Ungem morcovul cu un strat subtire de maioneza, apoi presaram albusul ras, dar avem grija sa pastram putin si pentru decor. Urmatorul strat este de galbenus ras (si aici pastram putin pentru decor) si acoperim cu sfecla rasa.

4

Un mic pont : sfecla rasa va fi apoi bine stoarsa in pumn, astfel incat sa eliminam lichidul pastrat de acesta. Altfel, exista riscul sa avem lichid pe margine, dar si scurs printre straturile de mai jos si nu vrem sa stricam aspectul final al acestei salate.

5

Peste sfecla rasa punem ultimul strat de maioneza, apoi decoram cu patrunjel verde proaspat tocat, albus, galbesnus si un putina sfecla rasa.

Note

Salată rusească ,,Șuba’’