Tartă cu brânză și leurdă

AutorLarisa
DificultateIntermediar

O tartă gustoasă și rafinată.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare52 minuteTimp total1 oră 22 minute

Ingrediente:

Crustă :
 300 gr făină
 150 gr unt rece de la frigider tăiat cubulețe
 1 ou
 5 linguri apă rece
 puțină sare
Umplutură :
 4 ouă
 400 gr brânză rasă (telemea)
 4 smântână
 2 legături leurdă
 puțină nucșoară
 puțin piper
 sare după gust

Mod de preparare:

1

Cu ajutorul unui robot amestecăm făina, sarea și untul rece de la frigider,mixăm până când obținem un amestec nisipos.

2

Adăugăm oul și mixăm puțin. Punem apa rece treptat și amestecăm după fiecare adăugare.
Mixăm doar până când aluatul se strânge într-o bilă.

3

Impachetăm aluatul în folie alimentară și îl dăm la rece pentru 30 de minute.

4

Tăiem leurda mărunt.

5

Amestecăm ouăle cu condimentele (nucșoara,sare,piper) cu ajutorul unui tel și le batem bine.

6

Adăugăm smântâna și omogenizăm. Punem brânza și amestecăm. Adăugăm leurda și omogenizăm.

7

Așezăm aluatul între două hârtii de copt și îl întindem pâna când obținem o foaie puțin mai mare decât forma de tartă.

8

Așezăm aluatul în formă și apăsăm încet pe margini.

9

Ințepăm aluatul cu furculița. Așezăm deasupra o hârtie de copt și umplem forma cu boabe de fasole sau năut.

10

Preâncălzim cuptorul la 180°C si coacem crusta 12 minute.

11

După ce s-a copt crusta îndepărtăm greutățile și turnăm crema.

12

Coacem 40 de minute la 180°C până când tarta este rumenită frumos. Se lasă la răcit.

Ingrediente

Crustă :
 300 gr făină
 150 gr unt rece de la frigider tăiat cubulețe
 1 ou
 5 linguri apă rece
 puțină sare
Umplutură :
 4 ouă
 400 gr brânză rasă (telemea)
 4 smântână
 2 legături leurdă
 puțină nucșoară
 puțin piper
 sare după gust

Indicații

1

Cu ajutorul unui robot amestecăm făina, sarea și untul rece de la frigider,mixăm până când obținem un amestec nisipos.

2

Adăugăm oul și mixăm puțin. Punem apa rece treptat și amestecăm după fiecare adăugare.
Mixăm doar până când aluatul se strânge într-o bilă.

3

Impachetăm aluatul în folie alimentară și îl dăm la rece pentru 30 de minute.

4

Tăiem leurda mărunt.

5

Amestecăm ouăle cu condimentele (nucșoara,sare,piper) cu ajutorul unui tel și le batem bine.

6

Adăugăm smântâna și omogenizăm. Punem brânza și amestecăm. Adăugăm leurda și omogenizăm.

7

Așezăm aluatul între două hârtii de copt și îl întindem pâna când obținem o foaie puțin mai mare decât forma de tartă.

8

Așezăm aluatul în formă și apăsăm încet pe margini.

9

Ințepăm aluatul cu furculița. Așezăm deasupra o hârtie de copt și umplem forma cu boabe de fasole sau năut.

10

Preâncălzim cuptorul la 180°C si coacem crusta 12 minute.

11

După ce s-a copt crusta îndepărtăm greutățile și turnăm crema.

12

Coacem 40 de minute la 180°C până când tarta este rumenită frumos. Se lasă la răcit.

Note

Tartă cu brânză și leurdă