O tartă gustoasă și rafinată.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui robot amestecăm făina, sarea și untul rece de la frigider,mixăm până când obținem un amestec nisipos.
Adăugăm oul și mixăm puțin. Punem apa rece treptat și amestecăm după fiecare adăugare.
Mixăm doar până când aluatul se strânge într-o bilă.
Impachetăm aluatul în folie alimentară și îl dăm la rece pentru 30 de minute.
Tăiem leurda mărunt.
Amestecăm ouăle cu condimentele (nucșoara,sare,piper) cu ajutorul unui tel și le batem bine.
Adăugăm smântâna și omogenizăm. Punem brânza și amestecăm. Adăugăm leurda și omogenizăm.
Așezăm aluatul între două hârtii de copt și îl întindem pâna când obținem o foaie puțin mai mare decât forma de tartă.
Așezăm aluatul în formă și apăsăm încet pe margini.
Ințepăm aluatul cu furculița. Așezăm deasupra o hârtie de copt și umplem forma cu boabe de fasole sau năut.
Preâncălzim cuptorul la 180°C si coacem crusta 12 minute.
După ce s-a copt crusta îndepărtăm greutățile și turnăm crema.
Coacem 40 de minute la 180°C până când tarta este rumenită frumos. Se lasă la răcit.
Ingrediente
Indicații
Cu ajutorul unui robot amestecăm făina, sarea și untul rece de la frigider,mixăm până când obținem un amestec nisipos.
Adăugăm oul și mixăm puțin. Punem apa rece treptat și amestecăm după fiecare adăugare.
Mixăm doar până când aluatul se strânge într-o bilă.
Impachetăm aluatul în folie alimentară și îl dăm la rece pentru 30 de minute.
Tăiem leurda mărunt.
Amestecăm ouăle cu condimentele (nucșoara,sare,piper) cu ajutorul unui tel și le batem bine.
Adăugăm smântâna și omogenizăm. Punem brânza și amestecăm. Adăugăm leurda și omogenizăm.
Așezăm aluatul între două hârtii de copt și îl întindem pâna când obținem o foaie puțin mai mare decât forma de tartă.
Așezăm aluatul în formă și apăsăm încet pe margini.
Ințepăm aluatul cu furculița. Așezăm deasupra o hârtie de copt și umplem forma cu boabe de fasole sau năut.
Preâncălzim cuptorul la 180°C si coacem crusta 12 minute.
După ce s-a copt crusta îndepărtăm greutățile și turnăm crema.
Coacem 40 de minute la 180°C până când tarta este rumenită frumos. Se lasă la răcit.