Langoși cu brânză, crocanți la exterior și moi în interior.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început, punem drojdia în lapte, punem și zahărul și le dizolvăm. Le lăsăm să stea pentru 10 minute.
Într-un castron mai mare, punem făina, fac o gaură în mijloc și adăugăm compoziția cu drojdia. O mai lăsăm să stea pentru aproximativ 5 minute.
Peste făina din castron, departe de drojdie, sarea, și trei/patru linguri se ulei. Începem să frământăm cu mâinile și, la nevoie, adăugăm apă călduță.
Dacă mai este nevoie, adăugăm făină sau ulei, după necesitate. Se frământă un aluat ferm și nelipicios.
Se lasă la crescut pentru o oră, într-un loc călduț și se acoperă castronul cu folie sau cu un prosop curat.
După ce a crescut suficient, se rup bucățele din aluat și se formează langoşi. Aceştia se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins.
Deasupra se ung cu smântână, se presară brânză sau cu orice altceva doriți.
Ingrediente
Indicații
Pentru început, punem drojdia în lapte, punem și zahărul și le dizolvăm. Le lăsăm să stea pentru 10 minute.
Într-un castron mai mare, punem făina, fac o gaură în mijloc și adăugăm compoziția cu drojdia. O mai lăsăm să stea pentru aproximativ 5 minute.
Peste făina din castron, departe de drojdie, sarea, și trei/patru linguri se ulei. Începem să frământăm cu mâinile și, la nevoie, adăugăm apă călduță.
Dacă mai este nevoie, adăugăm făină sau ulei, după necesitate. Se frământă un aluat ferm și nelipicios.
Se lasă la crescut pentru o oră, într-un loc călduț și se acoperă castronul cu folie sau cu un prosop curat.
După ce a crescut suficient, se rup bucățele din aluat și se formează langoşi. Aceştia se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins.
Deasupra se ung cu smântână, se presară brânză sau cu orice altceva doriți.