Ruladă aperitiv de spanac cu brânză

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

Delicioasă și foarte ușor de făcut.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

Pentru foaia de rulada :
 400 gr spanac
 3 ouă
 150 gr smântână
 120 gr făină
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 1 tsp praf de copt
 1 tsp bicarbonat
Pentru crema :
 300 gr cremă de brânză
 50 gr smântână
 50 gr unt
 sare
 ardei roșu

Mod de preparare:

1

Se scurge spanacul, după care se amestecă cu smântâna și galbenusurile.

2

Se adaugă făina, sarea, piperul, praful de copt și bicarbonatul.

3

Separat se mixează albușurile, până devin spumă. Se încorporează ușor peste restul compoziției.

4

Într-o tavă de aragaz acoperită cu hârtie de copt se toarnă compoziția și se coace pentru 15 minute la 180˚C.

5

Scoate foaia de ruladă cu tot cu hârtie și rulează ușor, se lasă așa până se pregătește umplutura.

6

Amestecăm brânza cu smântâna și untul (toate la temperatura camerei) până le omogenizăm bine.

7

Cu ajutorul unei spatule întindem crema, tăiem cubulețe
ardeiul și presărăm peste brânză. Rulăm usor, învelim rulada în folie de plastic și o lăsăm la rece până a doua zi.

Ingrediente

Pentru foaia de rulada :
 400 gr spanac
 3 ouă
 150 gr smântână
 120 gr făină
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 1 tsp praf de copt
 1 tsp bicarbonat
Pentru crema :
 300 gr cremă de brânză
 50 gr smântână
 50 gr unt
 sare
 ardei roșu

Indicații

1

Se scurge spanacul, după care se amestecă cu smântâna și galbenusurile.

2

Se adaugă făina, sarea, piperul, praful de copt și bicarbonatul.

3

Separat se mixează albușurile, până devin spumă. Se încorporează ușor peste restul compoziției.

4

Într-o tavă de aragaz acoperită cu hârtie de copt se toarnă compoziția și se coace pentru 15 minute la 180˚C.

5

Scoate foaia de ruladă cu tot cu hârtie și rulează ușor, se lasă așa până se pregătește umplutura.

6

Amestecăm brânza cu smântâna și untul (toate la temperatura camerei) până le omogenizăm bine.

7

Cu ajutorul unei spatule întindem crema, tăiem cubulețe
ardeiul și presărăm peste brânză. Rulăm usor, învelim rulada în folie de plastic și o lăsăm la rece până a doua zi.

Note

Ruladă aperitiv de spanac cu brânză