Pască cu ciocolată

AutorTeodora HG
DificultateIntermediar

O rețetă făcută cu mult dor și dragoste, una dintre cele mai dragi amintiri din perioada copilăriei și a adolescenței, cu precădere.
Family recipe! ♥️

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

 200 gr ciocolată
 100 gr cacao
 100 gr zahăr
 30 gr făină
 30 gr amidon
 8 ouă
 1 fiolă esență vanilie
 30 ml lapte
 200 gr unt
 200 gr migdale
 80 gr smântână

Mod de preparare:

1

Se mixeaza la bain-marie ouăle cu zahărul, apoi se topește ciocolata în lapte.

2

Se amestecă cu ouăle și făina, plus amidonul, cacaua și esența de vanilie.

3

Amesteci până când compoziția se îngroașă.

4

Când crema s-a răcorit, încorporezi smântâna și untul moale.

5

Aluatul se întinde în strat subțire de 7-8 mm, în tava unsă cu unt, în prealabil.

6

Se presară migdale sfărâmate, cu sucitorul.

7

Se coace la cuptorul încălzit pentru 45-50 minute, la foc mijlociu (190°C).

Ingrediente

 200 gr ciocolată
 100 gr cacao
 100 gr zahăr
 30 gr făină
 30 gr amidon
 8 ouă
 1 fiolă esență vanilie
 30 ml lapte
 200 gr unt
 200 gr migdale
 80 gr smântână

Indicații

1

Se mixeaza la bain-marie ouăle cu zahărul, apoi se topește ciocolata în lapte.

2

Se amestecă cu ouăle și făina, plus amidonul, cacaua și esența de vanilie.

3

Amesteci până când compoziția se îngroașă.

4

Când crema s-a răcorit, încorporezi smântâna și untul moale.

5

Aluatul se întinde în strat subțire de 7-8 mm, în tava unsă cu unt, în prealabil.

6

Se presară migdale sfărâmate, cu sucitorul.

7

Se coace la cuptorul încălzit pentru 45-50 minute, la foc mijlociu (190°C).

Pască cu ciocolată