Piept de pui cu legume la cuptor

AutorDia și Bucătăria🍴
DificultateÎncepător

O rețetă simplu de pus în practică, cu puține calorii și miros de usturoi în farfurie.

ShareSave
Randamente2 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1 piept de pui
 1 cartof mare dulce
 7 ciuperci proaspete
 150 gr broccoli
 1 tsp usturoi granulat
 2 catei de usturoi
 1 tsp boia
 1 tsp cimbru
 1 tsp oregano
 1 tsp pătrunjel uscat

Mod de preparare:

1

Pregătim pieptul de pui, il crestăm și îl îmbracăm cu ulei de măsline, usturoi granulat, cimbru, boia, pătrunjel, sare și piper.

2

Curățăm cartoful dulce, îl spalam și îl feliem. Condimentăm cu ulei de măsline, oregano, sare și piper.

3

Asezăm în vasul pentru cuptor, puiul și cartofii și îi bagăm în cuptorul preîncălzit la foc mediu.

4

Când pieptul de pui este pătruns, adăugăm ciupercile întregi, broccoli (congelat) și usturoi feliat.

5

Tot acum adăugăm și jumătate de cană de apă pentru a hidrata pieptul de pui, pentru a nu-l usca de tot.

6

După 10 minute, prânzul este gata.

Ingrediente

 1 piept de pui
 1 cartof mare dulce
 7 ciuperci proaspete
 150 gr broccoli
 1 tsp usturoi granulat
 2 catei de usturoi
 1 tsp boia
 1 tsp cimbru
 1 tsp oregano
 1 tsp pătrunjel uscat

Indicații

1

Pregătim pieptul de pui, il crestăm și îl îmbracăm cu ulei de măsline, usturoi granulat, cimbru, boia, pătrunjel, sare și piper.

2

Curățăm cartoful dulce, îl spalam și îl feliem. Condimentăm cu ulei de măsline, oregano, sare și piper.

3

Asezăm în vasul pentru cuptor, puiul și cartofii și îi bagăm în cuptorul preîncălzit la foc mediu.

4

Când pieptul de pui este pătruns, adăugăm ciupercile întregi, broccoli (congelat) și usturoi feliat.

5

Tot acum adăugăm și jumătate de cană de apă pentru a hidrata pieptul de pui, pentru a nu-l usca de tot.

6

După 10 minute, prânzul este gata.

Note

Piept de pui cu legume la cuptor